It twadde laat punten liggen in Arum

Doordeweeks heeft It Twadde haar eerste competitiewedstrijd nipt verloren met 0-1 tegen Arum/Stormvogels 3. Ondergetekende kon niet aanwezig zijn, maar volgens de aanwezigen had er meer in gezeten. Het ontbreekt op dit moment alleen aan scorend vermogen. Dat is ook niet zo gek nu na Hein Kemme ook Jelte Raap een fikse enkelblessure heeft opgelopen twee weken terug. Het is helaas niet de eerste keer dat hij door blessureleed lang aan de kant staat. De all time topscorer van de groenhemden heeft begrijpelijkerwijs dan ook besloten vooreerst zijn rijke voetbalcarrière bij onze voetbalclub te beëindigen. We hopen hem natuurlijk nog regelmatig langs de zijlijn te mogen begroeten, zodra de fysiek dit weer toelaat.

Vandaag treffen de manschappen van Haye en Atouba opnieuw Arum/Stormvogels maar dan het tweede elftal dat in dezelfde competitie uitkomt. Omdat we vandaag al om half één aftrappen in Arum en de tijd schaars is met een kleine thuis berichten we Atouba dat er rechtstreeks wordt afgereisd vanuit Sneek naar Arum. Iets te laat van huis vertrokken dus maar wat gas bij, gelukkig zien we vlak voor de afslag Witmarsum de zwarte bolide van onze gewaardeerde voorzitter in ruste opdoemen (had hij deze wagen niet moeten inleveren na zijn aftreden…?). Eénmaal op de afslag zien we een colonne van zo’n 8 a 9 auto’s, aangevoerd door (hoe kan het ook anders) Mariotski. Uit de ramen van zijn auto hangen allemaal mensen naar buiten, het lijkt wel een schoolreisje. Al is dat ook niet zo gek als de leiding in handen is van Foekema en Haye…

Met de samenvoeging van het Twadde en Tredde tot één selectie is het nog een verrassing wie er vandaag aanwezig zijn, het aantal auto’s doet vermoeden dat dit wel een stuk of twintig zijn. Eenmaal aangekomen blijken het er maar dertien, kennelijk hoeft de leiding zich dit seizoen niet druk te maken over chauffeurs. Ook Dennis D. treffen we eindelijk weer eens in de selectie van It Twadde. Deze jongeman kan met een paar trainingen met twee vingers in de neus aansluiten bij onze A of B- selectie maar prefereert al een paar jaar de sfeer bij It Tredde. Achteraf gezien blijkt dit de reden te zijn waarom Haye er op heeft gehamerd It Tredde dan maar op te doeken… Hij is niet de enige die over lijken gaat, nu de leiderspositie bij ons Vlaggenschip al geruime tijd vacant is, ziet Foekema hnieuwe kansen.

De warming-up wordt ingezet onder een heerlijk nazomer zonnetje. HJSC is op haar thuiscomplex verwend met een mooi biljartlaken, maar ook in Arum blijken ze over een goed stel fjildmannen te beschikken. Foekema is inmiddels al begonnen aan zijn wekelijkse gehaktballentest, zijn recensies volgen later op deze site. Dan de wedstrijd, deze wordt in een 4-4-2 formatie gestart. Voor doelman Lars staan centraal Bauke G. en Wiebe, linksachter staat Atouba en op rechts Arjen. Centraal op het midden vinden we Niels en Mario, Leo start op rechts en ondergetekende op links. Voorin moet vandaag het gevaar gesticht worden door PJ en Ferdi. HJSC begint sterk aan de wedstrijd tegen de jonge thuisploeg, waarvan er een aantal wel erg sterk lijkt op de spelers die afgelopen donderdag in Hommerts het veld betraden. Waar Arum/Stormvogels veelal de lange bal hanteert en alleen wat gevaar sticht uit standaardsituaties laat HJSC de bal rustig rondgaan en probeert het op die manier haar kansen te creëren.

Alleen ontbreekt het in de eindfase net aan dat beetje nauwkeurigheid. PJ is na een half uur spelen dicht bij de openingstreffer. Hij jaagt goed door op de verdediging van de tegenstander op het moment dat de keeper uit positie is. Gelijk schieten is alleen lastig, met drie man voor hem lukt het helaas niet om een gaatje te vinden. Vlak voor rust schiet Mario alsnog raak, als zijn het hierbij de edele delen van zijn tegenstander. In een poging om bij de cornervlag een hoekschop af te dwingen mikt hij helaas voor deze Arum/Stormvogels speler net wat te hoog… Gelukkig kan deze jongeman de wedstrijd na de rust hervatten. Ondanks de brilstand is de leiding tevreden met het vertoonde spel, de huidige basis elf mogen dan ook aan de tweede helft beginnen. Gelukkig heeft de dienstdoende scheidrechter zijn gele shirt omgeruild voor een blauwe. Tegen Foekema steekt hij een onsamenhangend verhaal af over de drie kleuren (geel, zwart en blauw) die hij altijd beschikbaar heeft. Waarom hij in de eerste helft voor de gele versie koos is ook voor Foekema een raadsel…

In de tweede helft trekt HJSC de lijn uit de eerste helft door. Na een kwartier spelen is het PJ die dit beloond en de groenhemden op prachtige wijze op voorsprong brengt. Uit een afgemeten corner van Mario hakt hij de bal subtiel achter de goalie van Arum/Stormvogels. Arum/Stormvogels komt helaas snel terug, doordat HJSC de bal niet kan wegwerken komt Lars één op één te staan en is kansloos. Gelukkig stelt HJSC snel orde op zaken. Ferdi toont zich behendig in de kleine ruimte en zet PJ alleen voor het doel. Met een droge schuiver zet hij met zijn tweede van de middag HJSC opnieuw op voorsprong. Net als bij de 0-1 kan er helaas opnieuw niet lang worden genoten. Arum/Stormvogels beschikt over een jonge ploeg waar HJSC nog maar weinig trainingsuurtjes in de benen heeft. De ruimtes worden hierdoor groter waarvan Arum/Stormvogels gretig profiteert. Richting de zeventigste minuut acht Haye het dan ook tijd voor een dubbele wissel. Leo en ondergetekende verlaten het veld voor Dennis D. en Sjors.

Deze verse krachten kunnen het tij helaas niet keren en zien tot overmaat van ramp dat Arum/Stormvogels ook de 3-2 aantekent. Reden voor Haye om achterin één op één te gaan spelen maar dit mag niet meer baten. Arum/Stormvogels krijgt zelfs nog een paar grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar laat dit na. Ondanks het vertoonde spel dus geen punten vandaag, iets wat tot zure gezichten leid bij de leiding. Al is deze er van overtuigt dat zodra er gedurende het seizoen meer ritme in komt de punten vanzelf zullen komen.

David