It Twadde doet conditie op tegen IJVC

Vorige week sloten we af met de uitspraak van de leiding dat de resultaten wel gaan komen zodra iedereen wat meer ritme heeft opgedaan. In dat opzicht werd Haye vandaag op zijn wenken bediend. Met het affiche HJSC 2 – IJVC 3 zou je dit niet gelijk verwachten. IJVC 3, dat vorig seizoen in een competitie met HJSC 3 kampioen werd, speelt vandaag haar eerste wedstrijd van het seizoen. Helaas kampen onze buren met dezelfde problematiek wat betreft spelers. Waar bij de HJSC vlak voor de start van de competitie al is besloten om het derde elftal terug te trekken heeft in IJlst inmiddels ook al een spoedoverleg plaatsgevonden. Het was dan ook uiterst onzeker of er vandaag wel gevoetbald zou worden. Maar onze secretaris krijgt in de loop van de week bevestiging dat IJVC toch afreist naar De Hommerts-Jutrijp. Als ze de secretaris dan toch aan de lijn hebben wordt er gelijk geïnformeerd of er nog wat spelers overgenomen kunnen worden nu ons derde elftal is teruggetrokken. Daar moet Durk helaas voor de Drylsters negatief op antwoorden. Alle spelers zijn hard nodig bij It Twadde, daarnaast begint ons 35+ team vrijdag a.s. aan haar competitie.

Als IJVC arriveert in De Hommerts zien we gelijk waarom ze Durk hun aanwezigheid konden garanderen. Ze zijn voorzien van een aantal jonge honden, het lijkt erop dat ze vandaag dezelfde tactiek hanteren welke It Twadde en Tredde vorig seizoen meermalen hebben gehanteerd. Dat mag de pret nog niet drukken, iedereen is keurig op tijd in de box aangezien Atouba iedereen heeft gesommeerd vijf minuten eerder aanwezig te zijn voor de elftalfoto. Haye en Atouba beschikken vandaag over een ruime selectie van vijftien man waarvan de volgende spelers tot de basis elf behoren: op doel Lars, achterin Arjen, Bauke G., Wiebe en Atouba, op het midden Willem D., Mario, Bauke v. K en ondergetekende en voorin Niels en PJ. Op de bank vinden we Ferdi, Leo, Duppie en Thomas die naast zijn aanstelling bij v.v. Heerenveen eindelijk weer eens tijd heeft gevonden om een balletje mee te trappen.

Er staat vandaag een harde wind en HJSC speelt de eerste helft met tegenwind. Zaak dus om geen lange bal te hanteren maar van achteruit op proberen te bouwen. Waar HJSC dit goed uitvoerde vorige week in Arum gaat dit vandaag een stuk minder. Onze tegenstander van vandaag heeft daar een stuk minder moeite mee. De Drylsters vinden elkaar gemakkelijk en hebben steeds een mannetje over op het middenveld. Toch weet HJSC het gevaar eerst nog af te houden en zelf ook gevaar te stichten. PJ ontbreekt het aan een stukje geluk en ziet zijn poging via beide palen weer in de zestien eindigen. Willem D. wordt door Niels in scoringspositie gebracht, maar zijn schot mist overtuiging. Uiteindelijk is het IJVC dat de openingstreffer voor haar rekening neemt. Via een snelle uitbraak weet het de verdediging van HJSC in verlegenheid te brengen. Nog niet zoveel aan de hand lijkt het al heeft IJVC zeker het betere van het spel. Het is zaak om zonder al te veel kleerscheuren de rust te halen en dan met de wind mee kijken of het spelbeeld kan worden omgebogen. Daar komt helaas weinig van terecht, onder andere door slordig verdedigingswerk weet IJVC de ruststand op 0-3 te brengen.

Na de rust zien we de vier verse krachten vanaf de bank komen, zij nemen de plaats in van Niels, Bauke G., Wiebe en Willem D. Bij IJVC zien we dat de jonge honden echter ook het veld mogen betreden wat maakt dat IJVC aan het begin van de tweede helft wel heel snel verder uitloopt. Veel meer dan een stukje conditie valt er dan ook niet meer te halen. Zelfs een eretreffer zit er niet meer in waar bij IJVC de teller stokt op 7 doelpunten. Eén daarvan wordt vanaf elf meter ingeschoten nadat Atouba zijn man neer heeft gelegd in de zestien. Haye heeft inmiddels alweer een telefoontje gekregen uit het welbekende KLM toestel met de bevestiging dat het toch echt een penalty Is. Zelfs De Bakker, die vandaag een prima wedstrijd fluit, kan na het beoordelen van de wedstrijdbeelden niet anders dan de bal op de stip leggen. Gelukkig is hij wel zo barmhartig om voortijdig af te fluiten zodat de schade niet verder oploopt. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen uit tegen WPB.

David