In Blokzijl moet er gewoon gewonnen worden

HJSC 1 vertrekt zaterdag met een volle bus naar Blokzijl. Het zal ongetwijfeld een gezellige dag worden, zeker als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Maar veel belangrijker is dat er drie punten mee gaan richting Jutrijp-Hommerts. 

Jeugdprogramma Hommerts
09:00 | JO9-3 – LSC 1890 JO9-3
AFG | JO19-1 – TOP’63 JO19-1
12:15 | JO14-1 – Balk JO14-3

12:30 | WPB 4 – HJSC 2
It Twadde heeft het goede gevoel meteen te pakken na de winterstop. Vorige week werd er met 7-1 gewonnen van het negende elftal van Flevo Boys. Een lekker begin van 2023 kunnen we wel zeggen. Gepositioneerd op en keurige vijfde plaats gaat het gewoon prima met HJSC 2. Maar natuurlijk wil de ploeg nog wel een paar plekjes stijgen op de ranglijst. De nummer drie en vier hebben van één puntje meer dus wellicht kan dit zaterdag al gebeuren als WPB 4 (negende plaats) de tegenstander is.

12:30 | Beetgum VR1 – HJSC VR1
De derby van vorige week tegen Oudega monde toch wel uit in een teleurstelling. HJSC voetbalde goed mee met de oranjehemden en ging de rust in met een 1-1 stand. Het getoonde spel gaf genoeg vertrouwen voor een goede tweede helft, maar dat mocht niet zo zijn. Oudega voetbalde makkelijker en liep al snel uit naar 1-4. De vrouwen blijven dus puntloos in de competitie. De tegenstander van zaterdag is de koploper van de competitie. Als hier één of meer punten zouden worden meegenomen is dat natuurlijk razendknap.

14:30 | Blokzijl 1 – HJSC 1
Na een vrij weekend hervat HJSC de competitie tegen Blokzijl. Wedstrijden tegen Blokzijl zijn altijd speciaal en bijzonder. En dat heeft niet te maken met het voetballende gedeelte. De derde helft met beide ploegen is altijd één groot feest. Blokzijl was de tegenstander op de eerste speeldag en kwam toen ook met een supporterbus naar Hommerts. Na een waardeloze wedstrijd die HJSC nipt met 1-0 won was het feest in dorpshuis Oan it Far grootst te noemen.

Nu zijn de rollen omgedraaid en gaat HJSC met een volle bus naar de Kop van Overijssel. De gastheren hebben een gezellig programma samengesteld voor na de wedstrijd dus over die derde helft maken we ons geen zorgen. Bijna zouden we vergeten dat er ook nog gevoetbald gaat worden.

Want er staan gewoon drie belangrijke punten op het spel voor HJSC. Na de nederlaag tegen Ens is de koppositie ver weg, maar HJSC doet natuurlijk nog vol op mee om een nacompetitieplek. En als dat de ambitie is moet er gewoon gewonnen worden tegen de hekkensluiter. Want Blokzijl staat momenteel laatste met drie punten uit tien wedstrijden.

Het wist nog geen duel te winnen en dat komt mede door de vele blessures die de ploeg teistert. De nodige rode en gele kaarten die de ploeg incasseert zal vast ook niet helpen.

Wedstrijd te volgen via Twitter
Een volle bus supporters gaat dus naar Blokzijl, maar voor de thuisblijvers is het duel gewoon te volgen via onze Twitter en Instagrampagina.

Selectie HJSC tegen Blokzijl
1. Johan de Boer (K)
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Jarno Hofstra
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem