IJVC-uit kan cruciale wedstrijd zijn voor HJSC

HJSC 1 neemt het vanmiddag op tegen IJVC. Niet alleen een burenruzie maar tevens misschien wel een cruciale wedstrijd. De punten zijn heel belangrijk in de kampioensrace, maar ook voetballend gezien moet HJSC zich herstellen. De wedstrijd van vorige week tegen ENS was ontzettend slordig. Zoals gezegd mocht HJSC ontzettend blij zijn dat het nog een punt wist te behalen, het had heel anders kunnen lopen.

We kijken natuurlijk graag terug naar het duel van vorig seizoen tussen beide ploegen. In de absolute slotfase schoot Toussaint Boonstra HJSC naar een 0-1 zege. Een beetje en gestolen zege want de IJlsters waren veelal de betere ploeg. Niemand met een groen-wit hart had naar erg in natuurlijk. Net als vorig seizoen is IJVC ook ontzettend aan het kwakkelen. Goede resultaten worden afgewisseld met bijzondere nederlagen. De ploeg staat nu op een zesde plaats met vijf punten minder dan koploper HJSC. Vorige week werd de competitie hervat met een nederlaag in en tegen Bakhuizen (4-2).

Voetballend moet het vanmiddag stukken beter wil HJSC voor een zege gaan. Het duel op de plastic mat in IJlst start zoals gebruikelijk om 14:30 uur. Na deze wedstrijd heeft HJSC twee weken geen programma. De competitie wordt dan weer hervat op zaterdag  9 maart met een uitwedstrijd tegen EBC. Op zaterdag 2 maart oefent HJSC nog wel tegen Mulier. U weet wel, die ploeg die HJSC vorig seizoen in de nacompetitie trof.

vv IJVC – vv HJSC
14:30 | Sportpark de Utherne
Scheidsrechter: G.J. Bakker