HJSC zonder kleerscheuren richting topduels

Met een 1-0 achterstand ging HJSC zaterdag de rust in tegen LSC 1890. Puntverlies leek in aantocht maar dat werd na de thee snel hersteld. Doelpunten van Bert Veltman, Henk Hoekstra en Pieter Wiersma brachten HJSC de zege. En zo gaat HJSC als koploper richting de belangrijke duels tegen NOK en RKO.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Ondanks de harde wind die over het veld waaide waren een hoop supporters op de wedstrijd afgekomen, ook uit Sneek. Die zagen dat LSC 1890 al na twee minuten moest wisselen van keeper. Het leek op een zweepslag want zonder bal in de buurt viel de doelman ter aarde en schreeuwde het uit van de pijn. Een veldspeler van LSC nam plaats op goal en keepte voor de rest een prima wedstrijd.

HJSC ziet topscoorder uitvallen
Na de onderbreking ging HJSC natuurlijk op zoek naar de voorsprong. Henk Hoekstra was met twee kansen erg dichtbij maar hij werd gestuit door de doelman van de Snekers. Ook aanvoerder Jelger de Boer had de 1-0 op zijn schoen maar schoot naast de goal. Nog meer pech had HJSC met het uitvallen van topscoorder Ramon Raap. Hij kwam in botsing met de doelman en moest er met een knieblessure van af. Het is te hopen dat hij over twee weken weer fit als HJSC de belangrijke slotfase van de competitie in gaat.

LSC 1890 scoort vlak voor de rust
HJSC creëerde vervolgens erg weinig en ook het veldspel was gewoon slecht te noemen. LSC 1890 kon ook niet gevaarlijk worden maar kwam toch zeer onverwachts op voorsprong. Een scherpe voorzet werd door HJSC-verdediger Mark Jaarsma ongelukkig aangetikt waardoor hij doelman Erro Hofstra verschalkte. HJSC vlak voor rust op achterstand en gezien de eerste helft leek het wel eens een hele moeilijke middag te gaan worden. Zeker omdat HJSC de tweede helft vol in de wind moest voetballen.

HJSC stelt na de rust de orde op zaken
Hoofdtrainer Thomas Graven was uiteraard niet enthousiast tijdens de pauze van de wedstrijd. Maar hij zag ook na de thee een veel beter HJSC. Door de harde tegenwind waren lange ballen sowieso onmogelijk en dus moest het alleen maar via de grond. Dat HJSC prima tikken is dit seizoen al meermaals gebleken, dan is de ploeg een stuk gevaarlijker. Toch viel de gelijkmaker via de luchtmacht van HJSC die dit seizoen ook ijzersterk is. Bert Veltman kopte raak uit een vrije trap van Mark Jaarsma en zorgde toch voor de nodige opluchting op sportpark Oan it Far.

De 2-1 liet even langer op zich wachten maar kwam wederom uit een standaardsituatie. Nu was het een corner van Mark Jaarsma en was spits Henk Hoekstra de gevierde man. LSC 1890 kon de tweede helft totaal geen vuist maken maar kwam toch gevaarlijk dichtbij de 2-2. Met een beetje geluk belande de bal in het strafschopgebied voor de voeten van een speler van LSC. Zijn schot werd gepakt door doelman Erro Hofstra die zo de gelijkmaker voorkwam.

Pieter Wiersma beslist de wedstrijd
Dat was ook de enige noemenswaardige poging van de gasten de tweede helft. Maar met een marge van maar één goal weet je het natuurlijk nooit zeker. De opluchting was ook groot toen Pieter Wiersma op aangeven van Hein Kemme de bal snoeihard in de verre hoek roste. Met 3-1 was de angel uit de wedstrijd en speelde HJSC zich naar de volgende driepunter.

Zo gaat het met een voorsprong van één punt richting de topduels tegen NOK (6 april thuis) en RKO (13 april uit). Na deze twee weken kunnen we waarschijnlijk een hele hoop meer zeggen of er een kampioenschap in de pijpleiding zit. Feit is dat het dit jaar een enorm spannende competitie is die de komende weken zijn ontknoping gaat kennen. HJSC is komend paasweekend vrij.

HJSC 1 – LSC 1890 za1 3-1 (0-1)