Ook laatste bekerwedstrijd met ruime cijfers verloren

HJSC heeft ook de laatste bekerwedstrijd met ruime cijfers verloren. Tegen vierdeklasser De Sweach werd het 6-0. Zaterdag begint voor HJSC het echte werk met de start van de competitie in en tegen Bakhuizen.

HJSC kende wat personele problemen en reisde maar met 11 man af naar Beetsterzwaag. Vaste krachten Pieter Wiersma was niet beschikbaar omdat hij moest werken, Jeroen Kroles was ziek, en Justin Boonstra is nog geblesseerd. Gelukkig namen Wietze Wempe en Thomas Bethlehem halverwege de eerste helft plaatst op de reservebank.

Ondanks de ruime nederlaag voetbalde HJSC redelijk goed. Zeker in de eerste helft stond de ploeg compact te voetballen en werd zelf gevaarlijk via Bart van Kalsbeek. Bij een 1-0 achterstand zag hij zijn droge schuiver net aan de verkeerde kant van de doelpaal belanden.

HJSC speelde in een 4-4-2 formatie. Met onder andere gelegenheidsspits Lex Potma voorin moest het gevaar toch uit de counter komen. Dit gebeurde zeker de eerste helft een paar keer. Doelpunten vielen er niet maar HJSC voetbalde zeker naar haar mogelijkheden. De Sweach wist voor rust twee keer doel te treffen. Een afstandsschot bleek Lars Palijama te machtig. Hij mocht deze laatste bekerwedstrijd het doel verdedigen. Vaste keeper Johan de Boer speelde met HJSC 2 mee. De andere tegengoal kwam voort uit een goede actie van de rechtsbuiten van De Sweach. Hij wist de bal knap voor de goal te krijgen, de spits van De Sweach werd vervolgens niet goed gedekt en schoot de bal fraai met de hak binnen.

De tweede helft was een stuk minder aan de kant van HJSC. Het geloof en misschien ook wel de wil ontbrak bij een aantal spelers. HJSC was immers toch al uitgeschakeld en voetbalde in Beesterzwaag voor spek en bonen. Maar één schot viel er te noteren aan HJSC-kant. Dat schot kwam nota bene van de opgekomen rechtsback Erro Hofstra. Hij kwam oog in oog met de keeper en legde de bal af op de meegekomen spelers Bart van Kalsbeek en Henk Sijbranda. Via de kluts kwam de bal weer terug voor zijn voeten maar hij zag zijn schot door de keeper gepareerd worden. De stand was op dat moment al opgelopen tot 6-0.

Zo droop HJSC in een regenachtig Beetsterzwaag af met een ruime nederlaag. Zaterdag begint de competitie. In en tegen Bakhuizen moeten de bekernederlagen dan worden weggepoetst.