HJSC kan zich niet herpakken na beroerde eerste helft

Het is HJSC niet gelukt om voor de winterstop het gat met de overige ploegen te vergroten. Na een onthutsend slechte eerste helft waarin het met 3-0 achter kwam te staan, wist het de tweede helft maar twee keer te scoren. En dus verloor de kersverse winterkampioen van SVBS’77. Jeroen Kroles en Bart van Kalsbeek waren de doelpuntenmakers.

Met extra glans de winterstop ingaan en de concurrentie op een grotere achterstand zetten. Dat HJSC die doelstelling had straalde er in de eerste helft totaal niet van af. HJSC begon slap en futloos aan de wedstrijd. Weinig beweging en nul creativiteit bracht HJSC in de openingsfase helemaal niets. SVBS speelde slim op de counter en kon regelmatig naar voren stomen door foutjes van HJSC. De eerste goal van de thuisploeg, na ongeveer een kwartier was meer geluk dan wijsheid. De spits kreeg weliswaar een vrije schietkans binnen het zestienmetergebied, maar hij raakte de bal zo slecht dat deze opsprong, een hele rare curve kreeg en zo over doelman Johan de Boer heen dwarrelde.

Het was niet eens onterecht. Onmachtig en heel doorzichtig was het spel van HJSC. Lange ballen pompen en vervolgens een voorzet in het strafschopgebied pompen, dat was het recept. Erro Hofstra schoot nog een keer ruim naast en ook een vrije trap van Mark Tesselaar raakte de lat, van de ballenvanger dan. Het was niet best. Tot overmaat van ramp kwam SVBS na iets meer dan een halfuur op 2-0. Bij een vrije trap werd er onvoldoende gedekte en via de kluts kon de bal worden binnengeschoten. Toen even later Johan de Boer een bal niet kon klempakken en simpel de 3-0 werd binnengeschoten leek de middag verpest.

Justin Boonstra was de beste aan de kant van HJSC maar hij faalde in de afronding. SVBS wist niet om te gaan met de snelle buitenspeler maar Boonstra liet twee grote kansen onbenut. En zo was de ruststand keihard, 3-0.

In de tweede helft speelde HJSC een stuk gretiger en aanvallender. SVBS kon nu geen vuist meer maken en gooide alles op de verdediging. Het was wachten op kansen voor HJSC. Het duurde even maar de 3-1 viel na 70 minuten voetballen. Jeroen Kroles schoot een toekende strafschop keurig binnen. Toen Bart van Kalsbeek amper vijf minuten later de 3-2 binnen kopte was de hoop op minimaal een punt teruggekeerd. HJSC zette aan en nam heel veel risico achterin. Johan de Boer redde nog knap en voorkwam de 4-2. Een echte schiettent voor de goal van SVBS werd het helaas niet. De thuisploeg hield stand en won het laatste duel voor de winterstop.

Het had in Belt-Schutsloot een prachtige afsluiter van de eerste seizoenshelft moeten worden.Toch mag HJSC tevreden terugkijken en gaat natuurlijk als winterkampioen de kerstdagen in. De verschillen in de vijfde klasse zijn minimaal. Het zal dus een hele spannende tweede seizoenshelft worden. HJSC speelt het eerstvolgende duel tegen de nummer twee van de ranglijst. sv ENS is 09-02-2019 de tegenstander op het sportpark in Hommerts.