Vanaf komend seizoen zal er bij HJSC ook een damesteam actief zijn. Een lang gekoesterde wens van het bestuur gaat hier mee in vervulling. 

Voorzitter Jenne IJbema: “Begin dit jaar zijn de gesprekken met enkele dames op gang gekomen toen wij als HJSC-bestuur zijn benaderd. Na enkele oriënterende gesprekken hebben wij de dames een aantal doelen gesteld, die wij wouden zien als club. Zo moesten er bijvoorbeeld minimaal zestien spelers worden ingeschreven. Al vrij snel bleek dat te gaan lukken en is de teller bij achttien gestopt.

Toen wij als bestuur zagen dat de dames onze gestelde doelen zouden gaan halen zijn wij ook gaan doorschakelen. We zijn bezig met het regelen van trainers, leiders en de sponsorcommissie is aan de slag gegaan met shirts en trainingspakken. Het HJSC dames 1 team zal uiteraard haar wedstrijden spelen in het HJSC-groen”.

Het bestuur wenst het nieuwe damesteam veel spelplezier en hoopt op veel steun langs het veld tijdens de wedstrijden. De thuiswedstrijden van de dames en HJSC 2 zullen hoogstwaarschijnlijk na elkaar worden gespeeld.