Hielpen helpt HJSC met rode kaarten in het zadel

Hielpen uit is altijd wel een wedstrijd waarin iets gebeurt. Deze editie was het zeker niet anders. Drie rode kaarten, harde wind, een stroperig veld en het allerbelangrijkste, drie punten. Zeker dat laatste is in Hindeloopen geen zekerheid.

Het duel begon gelijk grimmig met stevige overtredingen en felle duels. De scheidsrechter van dienst voelde snel aan dat dit wel eens een drukke middag zou kunnen worden. Kansen op doelpunten waren er deze wedstrijd ook zeker. De eerste was voor HJSC. Toussaint was dicht bij de 1-0 maar raakte het aluminium. Even later viel de eerste kans voor de thuisploeg te noteren. Het schot van zo’n 16 meter werd door keeper Johan de Boer stijlvol uit de hoek getikt. De wedstrijd leek enigszins sportief te verlopen toen Erro Hofstra volledig onnodig een schop van achteren kreeg en vervangen moest worden. De dader kreeg slechts geel.

HJSC kwam uiteindelijk op voorsprong via Tristan van Kouwenhoven die attent reageerde op een afvallende val. Na de goal ontstond er een discussie tussen spelers van Hielpen en de scheidsrechter. Uiteindelijk zou een speler van de thuisploeg iets tegen de scheidsrechter hebben gezegd wat niet door de beugel kon. Met een directe rode kaart kon hij vertrekken.

De storm was nog niet gaan liggen of de volgende diende zich alweer aan. De maker van de overtraining op Erro kreeg zijn tweede gele kaart en kon ook inrukken. Zo was het ineens 11 tegen 9 in het voordeel van HJSC. Maar ook dat duurde niet heel lang want Toussaint Boonstra ging volledig de mist in op het middenveld. In een poging om dat te herstellen tikte hij de doorgebroken speler van Hielpen heel even aan. Reden genoeg voor die jongen om te gaan liggen. De scheidsrechter kon niet anders dan Toussaint met direct rood van het veld sturen. Tot grote frustratie van trainer Broer Wiebe de Ringh.

De tweede helft was een stuk minder opwindend dan de eerste. HJSC scoorde nog wel twee keer en liep dus uit naar 3-0. De 2-0 kwam op naam van Jeroen Kroles, zijn eerste van het seizoen. De 3-0 was een hele mooie goal. Via het middenveld, over de flank, voor de goal slingeren en binnentikken. Tristan van Kouwenhoven was het eindstation. Hij maakte zijn tweede van de middag en besliste het duel in het voordeel van HJSC.

Zaterdag is het tijd voor de eerste derby van het seizoen. De jongste pupillen spelers zullen samen met de spelers van HJSC en Woudsend het veld betreden voorafgaand aan de wedstrijd. Het duel begint uiteraard om 14.30 op Sportpark “Oan it Far” in Hommerts.

De foto’s zijn gemaakt door Gonny de Boer