HJSC wil Woudsend voor tweede maal pijn doen

Een echte derby vanmiddag op Sportpark Oan it Far. HJSC treft het kwakkelende Woudsend dat momenteel negende staat in de competitie. Dat maakt natuurlijk niets uit want bij een derby spelen andere factoren mee en maakt de stand op de ranglijst vaak niet uit. HJSC mag natuurlijk niet struikelen en tegen puntverlies aan lopen. Want als dat gebeurd is de koppositie zo goed als vergeven aan Ens. Dat speelt vanmiddag op bezoek tegen hekkensluiter EBS.

HJSC kan vooral terugkijken op een hele goede tweede helft voor de winterstop in en tegen Woudsend. Want HJSC had het eerst moeilijk tegen roodhemden. Woudsend kwam toen op voorsprong door een penalty. Een sterke tweede helft deed toen het tij keren en HJSC kon uitlopen naar 1-3. Misschien voetbalde HJSC toen wel de beste helft van het seizoen tot dusver.

Een blik in de historie laat zien dat de resultaten tegen Woudsend thuis erg wisselend zijn. De afgelopen twee seizoenen werd er weliswaar gewonnen, die twee seizoenen daarvoor weer niet. Opvallend is ook dat het treffen tussen beide ploegen regelmatig in een gelijkspel eindigt, al negen keer. HJSC en Woudsend gingen er beide acht maal met de winst vandoor.

We verwachten een heerlijke derby vanmiddag, maar wel een waar voor HJSC de inzet erg hoog is, het behouden van de koppositie. Volgende week speelt HJSC wederom thuis, dan wordt het afgelast duel tegen Heerenveen ingehaald. HJSC 2 is vanmiddag vrij. Hun duel tegen Blauw Wit’34 7 is afgelast. Het eerste elftal hoopt op uw steun vanmiddag en zien u graag langs de lijn. En anders ook zeker na de tijd even in het dorpshuis, daar is met het draaiend rad mooie prijzen te winnen.

Steun HJSC en ga mee met de bus naar Bakhuizen op 6 april!

vv HJSC – vv Woudsend
14:30 | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: T. Postma

 SV Blokzijl  IJVC
 VV EBC  SV Ens
 VV Heerenveen  SC Espel
 HJSC  VV Woudsend
 SVBS ’77  Bakhuizen