HJSC weet ook niet te winnen in Menaldum

Het is HJSC niet gelukt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Ik Menaldum werd met 3-1 verloren van Foarut

Prima uit de startblokken
Het duel begon met een prachtige minuut stilte vanwege het overlijden van Tamme van Netten. Tevens speelde HJSC 1 deze wedstrijd met rouwbanden om. HJSC stond deze wedstrijd voor het eerst onder leiding van Pope Leffring. Na twee trainingen afgelopen week stond de oefenmeester tegen Foarut voor het eerst voor de groep. Na afloop van de wedstrijd tekende Leffring een contract tot het einde van dit voetbalseizoen.

HJSC begon prima aan het duel. De ploeg was wat omgegooid op diverse plekken. Zo speelde aanvoerder Mark Tesselaar in de spits, Jelger de Boer startte op het middenveld en Sander Sijbranda was naar de achterste linie geschoven. Voetballend was HJSC misschien wel beter als de thuisploeg. Maar niet voor het eerst dit seizoen werden er te weinig kansen gecreëerd. Van Foarut had HJSC weinig te vrezen. Achterin stond het als een huis en Foarut wist niet gevaarlijk te worden.

Toch kwam de thuisploeg na een half uur op voorsprong na een rake kopbal. De bal werd hoog voor de goal geslingerd en door de vrijstaande spits knap raak gekopt. Doelman Johan de Boer stond op het verkeerde been en kon de bal niet keren. Pieter Wiersma was vlak voor rust nog dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot randje zestien was hard zat maar werd door de doelman gered.

Penalty’s na rust
Vorige week tegen QVC waren penalty’s de basis van het scoreverloop. Ook tegen Foarut gaf de scheidsrechter weer royaal penalty’s. Vlak na rust voor de thuisploeg omdat er geduwd zou zijn. En niet veel later kreeg HJSC een penalty na een vermeende handsbal. Beiden erg zwaar bestraft en ook onnodig gegeven door de leidsman. Pieter scoorde namens HJSC de penalty en bracht de score op 2-1. Dit omdat de penalty van Foarut iets eerder ook was benut.

Slotoffensief
Met een 2-1 achterstand was er nog van alles mogelijk. Alleen bleef deze stand niet lang op het scorebord staan. Een corner van de thuisploeg werd hard binnen gekopt door de ongedekte spits van Foarut. Een gevalletje van niet meelopen met je directe tegenstander. Dit gebeurde pas in minuut 55 dus tijd was er nog zat. En ook bij de ploeg heerste het gevoel dat het alles behalve kansloos was. Toch miste de gehele tweede helft de beslissende eindpass. HJSC creëerde te weinig om de wedstrijd nog spannend te maken.

Tristan Kouwenhoven, inmiddels ingevallen was nog het meest dichtbij de 3-2. Alleen hij schoot een paar meter voor de goal hoog over, wat ook best knap was. HJSC kon niets meer forceren en zag ook de laatste competitiewedstrijd verloren gaan. Het zakt nu naar de dertiende plaats en heeft na de winterstop vooral punten nodig. Maar met een nieuwe trainer voor de groep is het geloof er absoluut.

Op 25 januari zal de competitie worden hervat. Op Sportpark Oan it Far is Delfstrahuizen de tegenstander. Dit duel begint om 15:00 uur.