HJSC weet knappe comeback niet te belonen in Steenwijk

HJSC heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Steenwijker Boys. Het was een wedstrijd waarbij HJSC twee gezichten liet zien. Na rust boog de ploeg van Broer Wiebe de Ringh een 3-1 achterstand om na 3-4. In de absolute slotfase zorgde een rake kopbal voor de gelijkmaker. Bij een zege volgende week thuis tegen Espel is HJSC kampioen.

Sterke openingsfase
In Steenwijk kende koploper HJSC een droomstart. Al na een minuut voetballen kwam HJSC namelijk al op voorsprong. Een beroerde uittrap van de keeper van de thuisploeg belande in de voeten van Pieter Kor Spoelstra. Die bleef vervolgens kalm en schoot de 0-1 binnen.

Ook na de vroege voorsprong bleef HJSC sterk voetballen. De defensie van Steenwijk kreeg amper grip op Justin Boonstra aan de linkerkant van het veld. De rappe buitenspeler kon zo een paar keer flink gevaarlijk worden. Binnen tien minuten veerde de bank van HJSC wel drie keer, aan grote kansen geen gebrek. De afronding liet echter te wensen over.

HJSC helemaal de weg kwijt na gelijkmaker
Na een kwartier waarin HJSC de score had moeten uitbreiden kwam Steenwijker Boys beter in de wedstrijd. HJSC was geen schim meer van de ploeg die de wedstrijd zo sterk begon. Aanvallend loopt er bij de geelhemden zat kwaliteit rond. Defensief had HJSC het heel lastig en de gelijkmaker kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen.

Een makkelijk gegeven vrije trap was de aanleiding voor de 1-1. Steenwijker Boys schoot op ongeveer twintig meter van de goal van doelman Johan de Boer een vrije trap keurig binnen. En na de gelijkmaker ging de thuisploeg door met HJSC onder druk zetten.

Terwijl bij HJSC geen bal meer bij een teamgenoot aankwam voetbalde Steenwijker Boys makkelijk. Het middenveld van Steenwijk was de baas en tien minuten na de gelijkmaker werd het 2-1. Ook dat schudde HJSC niet wakker want het bleef ontzettend slecht. Het was dan ook geen toeval dan na de 2-1 ook snel de 3-1 volgde. HJSC leek af te stevenen op weer een stevige nederlaag.

Sterke tweede helft
De marge op de nummers 2,3 en 4 van de competitie mag dan ruim zijn. HJSC had vooraf aan het duel tegen Steenwijk nog vier punten nodig om kampioen te worden. En met de nederlaag drie weken geleden tegen SVBS in het achterhoofd, begonnen sommigen hem toch wel een beetje te knijpen.

Gelukkig had de stevige preek van Timo Wittermans en Broer Wiebe de Ringh in de rust het gewenste effect. HJSC speelde een compleet andere tweede helft en de aansluitingstreffer viel al binnen vier minuten in de tweede helft. Het geloof in de ploeg keerde terug na de 3-2 van Justin Boonstra.

HJSC had imiddels verdediger Nils de Lange doorgeschoven naar het middenveld waardoor het achterin 1 op 1 ging spelen. Dan bracht natuurlijk de nodige risico’s met zich mee. Maar aanvoerder Mark Tesselaar hield samen met Thomas Bethlehem en Erro Hofstra achterin de boel op slot. Toen Pieter Wiersma middels een penalty aantekende voor de 3-3 ging HJSC vol gas vooruit.

Vrachtschip aan kansen werd gemist
De 3-4 hing in de lucht, dat voelde je aan alles. HJSC was zo dominant en Steenwijk wist niet meer wat het met de bal aan moest. Kans op kans kreeg HJSC, maar de 3-4 ging er maar niet in. Tot moedeloosheid van de meegereisde supporters en de staf op de bank.

Justin Boonstra profiteert van mistasten doelman
De ontlading was enorm toen Justin Boonstra tien minuten voor tijd de 3-4 binnenschoot. Hij was het messcherp toen de doelman van Steenwijker Boys de bal los liet uit een voorzet en schoot de bal snoeihard tegen de touwen. En HJSC leek verder uit te lopen want kans op kans werd gecreëerd. De aanvallers van HJSC mochten het zich na afloop echt aanrekenen dat er niet meer doelpunten werden gemaakt. Al zag de defensie er de eerste helft ook vaak kwetsbaar uit.

Steenwijk komt toch nog gelijk
HJSC leek dus de volle winst te gaan halen maar kreeg in de absolute slotfase toch nog de gelijkmaker om de oren. Vanaf de zijkant werd de bal panklaar op het hoofd van een aanvaller gelegd die Johan de Boer met een harde kopbal verschalkte. Teleurstelling heerste na zo’n knappe comeback in de tweede helft. Maar aan de andere kant is een heel belangrijk punt was HJSC zaterdag wist te pakken.

Zaterdag kampioenswedstrijd tegen Espel
Want door dit punt kan HJSC zaterdag in eigen huis kampioen worden. Bij een zege is de ploeg niet meer te achterhalen voor de achtervolgers. Het kan zaterdag een prachtige dag worden In Jutrijp-Hommerts. De ploeg hoopt dan ook op veel steun, het kan een dag worden die nog lang herinnerd zal worden.