HJSC VR1 zetten Tzum met ruime cijfers opzij

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Tzum VR1 op het programma. Wij waren gewaarschuwd, want Tzum haalde mooie resultaten tegen goede ploegen. Tzum stond in de competitie ook hoog, namelijk op de 4e plek.

Wij begonnen hierdoor scherp aan de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd kregen we veel kansen. Er belandden wat kansen in de handen van de keeper en naast het goal. Wanneer we in de buurt kwamen van het goal, kregen we veel support van de heren van HJSC, die aan het trainen waren. We tikten mooi naar elkaar over en de verdediging had niet veel te doen. Na ongeveer 10 minuten schoot Michelle de 1-0 binnen in de rechterhoek. Niet veel later knalde Martynke de tweede van de middag binnen. Ze dribbelde vanuit de linkerkant een paar man voorbij en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen. Daarna zakten we een beetje in. Tzum kreeg een aantal kansen. Bij de corner van Tzum kwam Corry nog aan de bal, maar Tzum schoot de bal bij de tweede paal hard binnen. Tzum kwam nog een aantal keren door de verdediging, maar Ymkje zat er elke keer goed scherp bij. Aan het einde van de eerste helft schoot Irma de 3-1 nog binnen.

In de tweede helft ging het wat sneller. Tzum kreeg wel de eerste kans, maar deze had Corry klem in de handen. Niet veel later viel voor ons al de 4-1, dit was de tweede goal van Irma. Een paar minuten later kregen we een vrije trap vanaf de middenlijn. De bal kwam bij Michelle terecht en Michelle schoot de bal in het linkerhoekje. De grens vlagde hierbij voor buitenspel en uiteindelijk ging de scheids met de grens mee. De goal telde helaas niet. Vlak daarna schoot ook Michelle haar tweede goal van de middag binnen. Door een corner van Irma kwam de bal bij de tweede paal en Michelle schoot deze beheerst binnen. Wij bleven aanvallen. Michelle nam de bal mee, speelde een man voorbij, gaf de bal voor en Irma tikte de bal mooi binnen. We stonden 6-1 voor!

De 7-1 viel vlak na de 6-1. Deze keer gaf Irma de bal voor. Michelle speelde nog een man voorbij en schoot de bal linksbinnen. De keeper zat er nog aan, maar ze kon de bal niet meer tegenhouden. Het spel lag daarna even stil, vanwege een blessure bij Tzum. Toen we verder konden voetballen, ging het tempo wat omlaag. Met nog een kwartier te spelen veroverde Iris de bal en gaf ze een mooie lange bal op Martynke. Martynke speelde 3 man voorbij en schoot de bal binnen in de verre hoek. Helaas kregen wij vlak na onze goal nog een tegengoal, zo kwamen we op een stand van 8-2. We creëerden nog enkele kansen maar dit leidde niet tot goals. De wedstrijd eindigde in een mooie 8-2 overwinning, met een hattrick voor Michelle en Irma. Tijd voor de 3e helft!

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop  uit tegen S.F. Deinum VR1, zij staan 3e in de competitie.