HJSC VR1 wachten nog steeds op eerste punten

Na de thuiswedstrijd tegen SWZ moesten wij deze week wel een eindje reizigen, namelijk naar Sint Annaparochie. Hier speelden wij tegen een oude bekende van vorig jaar uit de beker, St. Annaparochie VR2. Eenmaal aangekomen in de kleedkamer mistte iemand zijn scheenbeschermers, dus Nynke tijdens de voorbereiding op zoek naar scheenbeschermers. Wij speelden deze middag met een ander systeem, Irma en Martynke mochten gaan rennen en wij stonden meer verdedigender. Ymkje was onze inval-vlagster, aangezien ze nog niet mag voetballen en onze Willem nog languit op het strand lag te bakken.

Wij begonnen wel prima, maar St. Anne was beter. De 1-0 viel vrij snel en daarop volgden de 2-0 en de 3-0. Deze belandden in de hoekjes of over Jeanet heen. Zo stonden we al vlot 3-0 achter.
Toch bleven wij proberen en voetballen, soms waren er hele mooie 1-2’tjes en iedereen knokte voor elke bal. Iris had de trukendoos van zolder gehaald en gooide deze tijdens de wedstrijd open. Ze stichtte hiermee veel gevaar! We werden beetje bij beetje beter. Voor de rust scoorde Irma nog de 3-1, nadat ze goed druk zette op de keepster. De keepster schoot tegen haar eigen verdediging aan, waarna Irma sprintte naar de bal en deze binnenschoot! Ymkje voorkwam nog de 4-1 door scherp te vlaggen!

In de rust deed Timo nog even voor hoe je een vlag omhoog doet, want stel je voor, het zou niet gezien worden. Timo, gelukkig had deze scheids wel een bril op en zag hij het wel. We moesten iets minder balverlies lijden en voor de rest zo doorgaan!

Opgeven is geen optie
In de tweede helft zag je verbetering, we hielden de bal meer in de ploeg. Toch kregen we de 4-1 tegen nadat de aanvalster kon draaien en binnenschieten.
Met nog 20 minuten te spelen, gingen wij 1-op-1 staan, want wij hadden niks te verliezen. Dit resulteerde in meer gevaar voorin! Wel was het achterin meer oppassen geblazen, maar dat geeft niets! Michelle kreeg de bal voor de voeten toen Marijke een bal wegwerkte. Ze draaide, kapte en schoot vervolgens met links de bal keurig binnen in de verre hoek! 4-2!

Tien minuten voor tijd was er een zware blessure bij een speelster van St. Anne. Na klein overleg werd er besloten om de wedstrijd af te maken. Dit had achteraf beter niet gekund, want wij kregen via de snelle linksvoor van St. Anne nog 2 doelpunten tegen. De wedstrijd eindigde in 6-2. Ondanks de eindstand was iedereen wel tevreden over het spel en was de stemming goed! Twee doelpunten in één wedstrijd is voor ons een nieuw record in de 4e klasse, hopelijk blijven wij in deze stijgende lijn.