HJSC VR1 verliezen eerste competitiewedstrijd

Zaterdag speelden wij tijdens Super Saturday onze eerste competitiewedstrijd in de 4e klasse tegen Beetgum VR1. Vorig jaar zijn wij deze tegenstander al tegengekomen in de beker. Het was toen al een pittige wedstrijd, dus het beloofde wat. Doordat Beetgum ook groene shirts heeft, mochten wij de paarse pakjes weer aantrekken.

In tegenstelling tot de weken daarvoor hadden wij deze keer een betere warming-up, dit stelde Timo al wat tevreden. We hadden een wat andere opstelling dan normaal, want Michelle stond op de achterste man in plaats van voorin. Dit kwam doordat Ymkje niet aanwezig was.

Kansen, kansen, maar geen goals

In de eerste helft hadden wij veel kansen, maar wonderbaarlijk genoeg ging de bal er steeds maar niet in. De klutsballen wilden er ook niet in. Beetgum stond dan soms ook wel met 6 man (als het niet meer was) voor het doel te verdedigen. Corry moest aan onze kant ook een aantal keer redden. Ze zat er goed bij en had een paar knappe reddingen! Kansen van Martynke, Irma, Mariëlle, Berit en Iris werden tegengehouden of overgeschoten. Michelle liep de gaten achterin mooi dicht en verdedigde goed. Marijke blokkeerde een schot door een goede sliding. Met de rust stonde de brilstand nog op het scorebord. Wij deden ook niet voor hun onder. Terwijl de dextro ’s werden uitgedeeld, waren de coaches best wel tevreden en hadden ze een korte speech deze keer. Iedereen deed zijn best en we speelden niet slecht.

Na ongeveer 10 minuten spelen in de tweede helft, kregen we de 0-1 tegen bij een corner. Dikke balen, maar het was niet anders. We bleven rustig door voetballen. In deze fase waren wij weer de sterkere partij, maar wederom kwam het niet tot goals. Met ongeveer nog een kwartier te spelen was het plan om 1-op-1 te gaan spelen. Michelle werd naar voren geschoven. Onze uitvoering van 1-op-1 was volgens mij toch wel wat anders, want we stonden nog wel verdedigend en soort van met 4 mensen in de verdediging. We kregen de 0-2 tegen nadat een aanvalster van Beetgum, door een instapfout, 1-op-1 met Corry verscheen. Ze schoot de bal in het hoekje binnen. We moesten rustig blijven en vrolijk verder gaan.

Nadat Irma neer werd gehaald in het 16 metergebied, kregen wij een penalty. Michelle schoot deze mooi binnen! 1-2! De hoop op een gelijkmaker ontstond en iedereen gooide zijn laatste energie eruit. Helaas kregen we de 1-3 tegen, na het inleveren van de bal bij een doeltrap. Vlak daarna werd de wedstrijd afgefloten en hadden we dus met 1-3 verloren. Het was een teleurstellend resultaat van een prima wedstrijd. Gelukkig was de 3e helft gezellig en dat maakte deze nederlaag weer een beetje goed!

Vol goede moed

Komende zaterdag spelen wij tegen SC Bolsward VR2. Vorig jaar hebben wij ook tegen deze ploeg gespeeld, maar ze hebben wel een nieuwe teamsamenstelling. Dus in hoeverre het nog herkenbaar is, is nog maar de vraag. In de beker speelden ze tegen oude bekenden van ons van vorig seizoen. Deze wedstrijden wonnen ze met dubbele cijfers. In de competitie hebben ze echter verloren. Het wordt dus een kleine verrassing waar wij voor komen te staan. Wij gaan in ieder geval op zoek naar de 3 punten om 12:00 in Bolsward. Hopelijk vinden wij de eerste punten van de competitie daar!