HJSC VR1 pas in tweede helft langs BMJ VR2

Na de goede zege tegen Deinum afgelopen week moesten wij deze week naar Minnertsga afreizen voor een pittige wedstrijd tegen BMJ VR2. Ze staan derde in de competitie en BMJ had tegen Waterpoortboys ook punten gepakt. Een moeilijke wedstrijd stond dus op de planning, die wij moesten (en natuurlijk wilden) winnen.

Chaos

De voorbereiding verliep niet helemaal zoals we dat hadden bedacht. We vertrokken op tijd vanaf sportpark ‘Oan it Far’. Na een gemiste afslag, omdat ze dachten dat ze achter de juiste auto zaten, waren Toussaint, met zijn medepassagiers, op de afsluitdijk beland. De route werd hierdoor wat langer. Eenmaal in Minnertsga konden wij eindelijk omkleden, als er niet een paar nummers vermist zouden zijn. Na een paar minuten kwamen we erachter dat de kleding vorige week in de verkeerde tas gestopt was. Niet heel handig. Gelukkig waren er voor deze dames nog andere schone wedstrijdkleren. Dit gold niet voor de schoenen van Marijke. De kat van Jenny had zijn territorium willen uitbreiden en had over haar schoenen geplast. Nadat de poging tot schoonmaken opgegeven was, kon Timo toch zijn praatje beginnen. “Nog vijf keer winnen! Laat jullie je niet gek maken, want dat zijn jullie al”, aldus Timo. Wij wilden, net als de kat, ook ons territorium uitbreiden en dan moest hier gewonnen worden. Vol goede moed gingen wij naar buiten, maar de moed zonk ons al heel snel in de schoenen. Direct tijdens de warming-up kregen wij een beste bak hagel op de kop, waardoor het een chaotische warming-up werd. Op het laatst was de focus er wel en waren we klaar voor de strijd.

Zonder strijd geen overwinning

De eerste minuten van de wedstrijd waren we nogal zoekende. Speelden ze nu 4-4-2 of toch 4-3-3? Je zag direct dat het een pittige wedstrijd zou worden.  We waren vooral aan het verdedigen en kwamen niet aan voetballen toe. Chantal was scherp en onderschepte veel ballen, maar de dames van BMJ waren snel en Ymkje moest hierdoor vaak het duel aangaan. Ymkje speelde een ijzersterke wedstrijd! In de opbouw kwamen we er ook niet echt uit.  Corry moest een aantal keer hard ingrijpen en hield knap de 0. Wij kregen halverwege de eerste helft een paar kleine kansen, maar die leidden niet tot goals. Wel begonnen we toen een beetje te voetballen. We bleven voor elkaar gaan en knokten voor elke bal, aan inzet lag het in ieder geval niet. Na 45 minuten stond de brilstand nog op het scorebord. Een beetje gefrustreerd zaten we in de box aan ons bakje thee. De tweede helft moest beter. We zouden de tweede helft de wind mee hebben en dat gaf hoop. D

We begonnen de tweede helft te afwachtend, we dwingden de tegenstander niet tot het maken van fouten. BMJ kreeg hierdoor een paar kansen, maar daarna begonnen wij meer te voetballen. We creëerden kansen, maar deze gingen niet tussen de palen. Ymkje zorgde ervoor dat BMJ minder gevaarlijk werd. Via Iris of Chantal probeerden we dan weer verder op te bouwen om zo weer te kunnen aanvallen. Dit leidden niet tot goals, maar wel tot veel duels op het middenveld.

Als hij aan de ene kant niet valt…

Langzaam aan begon de tijd toch wat te dringen en dan werkt zo’n bord langs de kant niet echt mee… we wilden geen punten laten liggen, maar die bal lag nog steeds niet in het net. BMJ had een snelle aanval opgezet, maar de voorzet kwam niet aan bij een medespeelster. De bal werd weggewerkt door een diepe bal richting Martynke te geven. Martynke won het duel en schoot de bal buiten het 16 metergebied perfect in het rechterhoekje binnen. Alsof ze het had berekend! In de 80e minuut werd de stand 0-1, de opluchting was heel groot!

BMJ wilde daarna forceren en ging met meer aanvalsters spelen. Door een paar blessures kregen we ook nog meer extra tijd en werd het echt doorbijten. Bij de corner van Isa, kon Berit de bal wat terugleggen en haalde Hannah uit met een volley. Deze bal ging over de keepster het doel in! De 0-2 was ver in de blessuretijd een feit! Het eindsignaal klonk en de drie punten gingen veilig mee in de tas.

Komende zaterdag hoeven we niet te spelen. Op de jubileumdag mogen wij de strijd aangaan met de titelconcurrent, Waterpoortboys VR1. Hier hebben wij nog wat mee goed te maken. Hopelijk kunnen wij rekenen op jullie support!