HJSC VR1 stijgen naar plek 1 in competitie

Onverwachts hadden wij zaterdag toch nog een thuiswedstrijd. Het veld in Scharnegoutum was te slecht om bespeeld te worden. Razendsnel werd er geregeld dat wij toch in Hommerts konden spelen. We begonnen om 15:00 met warme kleding aan, want het was behoorlijk fris.

Van Timo kregen we de boodschap dat wij met hoge druk moesten spelen en dat we minder lief moesten zijn voor de tegenstander, want ” het zijn jullie moeders niet”.

Na ongeveer een kwartier spelen scoorde Martynke de welverdiende 1-0. Hierna kakte ons spel wat in. Scharnegoutum kreeg meer kansen en ze wisten er beter door heen te spelen. Wij kregen ondanks dat ook nog wel een aantal mooie kansen, bijvoorbeeld een mooi schot van Mariëlle, die op de lat belandde. Vlak voor rust kwamen we op een 2-0 voorsprong door Irma. Berit gaf de assist op Irma en Irma schoot hem prachtig in de kruising.

We begonnen de tweede helft niet heel sterk. Scharnegoutum was de bovenliggende partij. In de counter wist Martynke de 3-0 te maken, door de bal in de verre bovenhoek te schieten. Kort daarna maakte Scharnegoutum de 3-1 door een goed doelpunt. We gingen vervolgens meer combineren en kwamen meer aan voetballen toe. We creërden meer en meer kansen. Michelle kwam halverwege de 2e helft in het veld. De keeper van de tegenpartij schoot de bal uit, maar recht in de voeten van Michelle. Michelle strafte de fout goed af en schoot hem meteen in de linkerhoek. Een goede wissel van Timo.

Na goed voetbal van onze kant viel ook de 5-1 na een voorzet van Isa. Door een prachtige actie van Irma met een bal achter het standbeen langs, kon de tegenstander de bal niet zodanig tegenhouden om een doelpunt te voorkomen en werd het uiteindelijk gerekend als eigen doelpunt. Daarna volgden nog een paar mooie kansen voor ons. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning van 5-1, een goed resultaat voor deze mooie wedstrijd. Hierdoor zijn wij geklommen naar de 1e plek in de competitie!