HJSC VR1 sluiten seizoen in stijl af met zege

Zaterdag speelden we de laatste wedstrijd van het seizoen tegen WWS/Warga VR1. We hebben in Tzum een kleine uitglijder gemaakt door 2-1 te verliezen. De koppen moesten weer omhoog tegen WWS/ Warga VR1. Tegen deze dames hadden we nog niet gespeeld en waren voor ons dus onbekend. Een rare ploeg, want hoewel ze op de tiende plaats staan, hadden ze wel 9-0 gewonnen van Bolsward. We misten deze wedstrijd wat speelsters van uit de verdediging en onze Corry kon helaas niet keepen, dus moest Jeanet op goal. Voor de wedstrijd hielden we een minuut stilte voor Jenny en haar familie en we speelden deze wedstrijd ook met rouwbanden.  Wij wilden winnen voor Jenny!

Moeizaam begin

Het fluitsignaal klonk en we begonnen direct fanatiek. We merkten ook dat Warga fel was en dat zij kort op de man zaten. Het lukte niet om lekker rond te tikken en wij moesten het op wilskracht doen. We waren bereid om voor elkaar te gaan en aan inzet lag het niet. Het spel was soms erg chaotisch. De snelle rechtsmidden van Warga creëerde gevaar, maar werd gestopt door de verdediging. De verdediging stond sterk, ondanks dat wij een paar speelsters misten. Hannah had de spits goed in de broekzak. Iris was ook voor een keer weer terug in de verdediging. Met haar onderscheppingen kon ze de bal geven aan de voorhoede. Ook Hannah had een aantal hele mooie onderscheppingen. Bij één van haar onderscheppingen kon ze de bal mooi meegeven aan Isa, die daarna mooi combineerde met Michelle. Deze aanval zorgde voor gevaar, maar kon niet worden afgemaakt. We kwamen een paar keer door de verdediging heen. Alleen miste telkens de laatste pass van de aanval. Irma had een mooie 1-op-1 kans, maar de keepster kwam goed uit haar goal en voorkwam de 1-0. In de rust waren wij niet tevreden over ons spel, hoewel Timo wel tevreden was. Wij hadden immers tegenwind en we gaven wel alles.

Kansen

Na een bakje thee en een dextro konden we in de tweede helft er weer tegenaan. Nu hadden wij de wind mee, maar het spelbeeld was in het begin van de tweede helft hetzelfde als in de eerste helft. Wel kregen we meer kansen. Ilona had de snelle rechtsmidden goed bij haar en deze kon geen gevaar meer stichten. Ymkje had nog een aantal goede ingrepen en hierdoor bleven we op de been. We gingen steeds beter overspelen en dit zorgde ook voor gevaar bij de goal van Warga.  Martynke en Berit kregen hun kansen ook, maar helaas werden hun acties niet bekroond met een goal. Een mooie één -twee tussen Isa en Irma zorgde voor gevaar, maar deze bal was helaas net wat te hard om te belopen.

In de 75e minuut zetten Michelle en Irma goed druk op de verdediging. Michelle veroverde de bal en gaf de bal af aan Irma. AL struikelend kreeg Irma de bal voorbij de keepster. Ze schoot deze daarna in de touwen. 1-0 voor HJSC! Deze goal voelde bevrijdend! We gingen beter voetballen en tikten beter over. Helaas zorgde dit niet meer voor een goal.

Op naar de 4e klasse

We kregen nog een corner tegen in de laatste minuut. Nadat de bal weggewerkt was door Chantal, was de overwinning binnen. We waren zelf niet tevreden met ons spel de afgelopen twee wedstrijden, maar wel zijn wij blij met de overwinning! Helaas is voor ons het seizoen nu afgelopen. We kunnen terugkijken op een seizoen met veel hoogtepunten, met natuurlijk het kampioenschap! Komend seizoen gaan wij naar de 4e klasse en zal het allemaal wat moeilijker worden. Wij willen iedereen bedanken voor alle steun! Hopelijk kunnen wij komend seizoen er weer iets moois van maken! Maar nu is het eerst tijd voor de derde helft!