HJSC VR1 hebben ook geen moeite met Deinum

Na twee weken geen wedstrijd te hebben gehad, stonden wij op scherp tegen Deinum. De vorige ontmoeting wonnen we moeizaam met 1-2. Er waren zenuwen, want we komen toch steeds dichter bij de eindstreep, maar tegelijk heerste er in de kleedkamer ook een ontspannen sfeer.

We kregen van Timo mee dat wij het geluk iets meer moesten afdwingen, dat we lekker moesten voetballen en natuurlijk de bekende uitspraak, dat we nog 6 keer moeten winnen. Om half 1 werd er afgetrapt, terwijl het lichtjes sneeuwde. Er werd nog gezegd bij het inschieten, dat bij minder weer de uitploeg minder uit de startblokken komt. Dit was in dit geval waar, want Deinum had in de eerste helft vrij weinig te zeggen.

Heer en meester

Wij zetten direct vol gas druk en dit resulteerde na een paar minuten al tot een goal. Irma kreeg een diepe bal, waardoor ze haar man kwijt was en de centrale verdedigster voorbij speelde. Ze kwam 1-op-1 met de keeper en schoot de bal in de korte hoek. 1-0, dit begon goed! Niet eens twee minuten later maakte Irma op precies dezelfde manier de 2-0.

Bij de eerste kans van Deinum gooide Marijke zich ervoor door middel van een mooie sliding. Hiermee veroverde ze de bal en konden we verder voetballen. Isa gaf de bal aan Iris. Iris gaf een steekbal op Irma, waardoor Irma al twee man kwijt was. Ze kon de bal meenemen en voorgeven. Michelle stond klaar en ramde de bal heel hard in de rechterkruising. Zo die zat, 3-0! Niet veel later kwam er een voorzet van links. Irma schoot recht op de keeper en het was Jenny die zorgde dat de bal in het net belandde. Het stond inmiddels al 4-0. Verdedigend stond het ook wel goed, Marijke had haar man in de broekzak en ook Joukje zorgde ervoor dat haar man niet bij het goal kon komen. Corry werd in de eerste helft amper getest en Ymkje werd vooral ingezet bij het opbouwen. Zo konden wij blijven combineren en aanvallen.

Na een pass van Marijke kon Michelle de bal voor het goal slingeren en kon Irma de bal binnen rossen met een volley. Na een half uur spelen stond het al 5-0 en Irma haar hattrick was al compleet. Het werd iets rustiger en de keepster van Deinum kon even ademhalen. Al was dit niet voor lang, want na een overtreding op Jenny kregen wij een vrije trap rond het 16 metergebied. Ilona had de eer om deze te nemen. De bal vloog naar de verre hoek, maar de keepster van Deinum kon de bal nog net wegtikken… Vlak voor rust kreeg Irma een diepe bal van Michelle en kwam opnieuw 1-op-1 met de keepster van Deinum. Ze schoot de bal beheerst in de verre hoek. Met een mooie 6-0 gingen wij de rust in.

Moeizamere tweede helft

Timo en Toussaint hadden deze keer in de box vrij weinig te melden. De heren wilden wel nieuwe dingen uitproberen met oog op volgende week. Dit zorgde ervoor dat het vooral begin tweede helft chaotisch en moeizaam verliep. We kwamen weinig aan voetballen toe en waren vooral zoekende hoe wij nu moesten staan en verdedigen. Corry had het niet meer koud in het doel, want ze werd nu aan het werk gezet door Deinum. Bij een corner van Deinum vloog de bal in de rechterhoek het goal in. Corry kon de bal niet meer tegenhouden en het werd 6-1.

We moesten weer gaan voetballen, dit lukte beetje bij beetje. Martynke zorgde een aantal keer met haar snelheid voor gevaar. Michelle werd na een pass van Martynke onderuitgehaald. Isa schoot de bal voor het goal, waarna Michelle de bal binnen kon schieten. 7-1! We kregen een aantal kansen, maar die leidden niet tot goals. Een hard, droog schot van ongeveer 30 meter afstand viel redelijk onverwacht bij ons in het doel, het werd 7-2. De tweede helft domineerden we niet echt meer en was het meer een wedstrijd.  Irma had (voor de zoveelste keer deze middag) haar man eruit gesprint en kon voorgeven op Jenny. Jenny kon de bal tegen de touwen aanschieten. Zo werd de stand 8-2. Dit werd ook de eindstand.

Tevreden kijken we terug op de 8-2 overwinning op Deinum. We hebben genoeg leermomenten die wij uit de tweede helft mee kunnen nemen. Gelukkig was het verschil al gemaakt in de eerste helft. Vanwege de hoeveelheid goals even een overzicht: deze middag was Michelle 2 keer trefzeker, vond Irma maar liefst 4 keer het net en schoot ook Jenny er twee in de touwen.

Volgende week staat de nummer 3, BMJ VR2 op het programma, dat wordt ook geen gemakkelijke wedstrijd. Al is het nu eerst tijd voor wat dansjes en drankjes. Op naar de 3e helft!