HJSC VR1 nipt onderuit in derby tegen Oudega

Na de wedstrijd uit tegen Heerenveense boys VR2, die we 4-2 verloren, moesten we ons voorbereiden op de derby tegen Oudega. Door de vele regen bleef het voor ons een vraag of het nog door zou gaan. Gelukkig voor ons ging de derby door.

Met een duidelijk strijdplan trokken wij ten strijde. Wij waren redelijk gelijkwaardig aan Oudega en Sietske hoefde de eerste minuten niet streng te redden. Veel duels werden gespeeld op het middenveld en via de flanken werden van beide partijen geprobeerd om aanvallen op te zetten. Michelle werkte de diepe ballen weg als achterste man en slingerde ze op de lange bal naar voren. We moesten knokken voor elke bal en dit ging vrij goed.

Myrthe kopt raak!
Ongeveer halverwege de eerste helft kregen we een corner. Irma mocht deze nemen, bedacht eerst even hoe ze in vredesnaam moest gaan staan om niet uit te glijden. Na de genomen corner was het feest, want Myrthe kopte de bal heel mooi in de verre hoek. 1-0 voor ons!! Uit een corner nog wel, wat normaal niet ons sterkste punt is.

Helaas was het feest niet van lange duur, want ongeveer 5 minuten later lag de bal bij ons in het net, Na een corner kwam de bal voor Oudega speelster Anouk en zij schoot van afstand de bal hoog binnen. 1-1…. We bleven ervoor gaan, maar waren ook wel blij dat het eindelijk rust was.

De spanning stijgt
De tweede helft moesten we vooral doorgaan met wat wij deden en blijven knokken! Heel lang bleef het 1-1 en was het een spannende wedstrijd. Wij kregen de grotere kansen. Voor het publiek was het een spannende en leuke wedstrijd om naar te kijken! In de 82e minuut kreeg Oudega, in vele mensen hun ogen, een onterechte penalty. Een sliding op de bal is in onze ogen geen penalty, maar ja scheids beslist… Deze penalty werd binnengeschoten. 1-2 voor Oudega… Nu moesten wij nog alles op alles zetten voor een punt. We hadden nog een penalty moeten krijgen, voor een handsbal, maar deze kregen wij niet toegekend. Michelle werd meer naar voren geschoven om nog iets te forceren, maar dan vallen er ook gaten en de 1-3 viel na een prima aanval van Oudega en een mooi schot van Oudegaspits Jenny Terpstra.

We bleven nog hoop houden, ook al was het nog een paar minuten. Irma schoot vlak na het tegendoelpunt raak met een afstandsschot in de kruising! 2-3! Zou het nog kunnen? We kregen nog kansen, hadden doelpogingen, maar de bal viel niet in het doel. Zo eindigde de spannende wedstrijd in 2-3 in het voordeel van Oudega.

Terugblikken en vooruitkijken
In de afgelopen jaren zijn we naar Oudega toegegroeid en dit was het moment geweest om voor het eerst tegen hun punten te pakken, maar het mocht niet zo zijn. De volgende derby tegen Oudega is pas op 6 April, maar we kijken er naar uit en hopen dan wel punten te behalen. Wel was dit een leuke, sportieve maar wel felle derby!

Zaterdag zijn wij vrij, omdat QVC wederom te weinig heeft. Dus zien we jullie graag op 25 November bij HJSC als wij het opnemen tegen de Blesse. Deze ploeg heeft evenveel wedstrijden en punten als ons, dus een leuke strijd! Tegen deze ploeg moeten we eigenlijk wel even 3 punten pakken en hier gaan wij dan ook voor! Voor nu, tijd voor de derde helft!