HJSC VR1 komen goed voor de dag tegen koploper

Op SuperSaturday mochten wij los tegen de nieuwe koploper in onze competitie, Heerenveense Boys VR2. Van deze ploeg hebben wij in de uitwedstrijd 4-2 verloren. Een bijzondere wedstrijd destijds waar wij ons zelf tekort hadden gedaan, maar wel duidelijk was dat hun aanval sterk en snel was.

De pot tegen Mildam VR1
Wij hadden goede moed voor de wedstrijd tegen de koploper, want vorige week hadden we de nummer vijf van onze competitie, Mildam VR1, verslagen met een 1-2 overwinning. Dit was een pittige wedstrijd, waar in wij de betere ploeg waren, maar Mildam over het algemeen de betere kansen kreeg. Gelukkig hadden wij Jenny, die echt ontzettend goed keepte en ons hierdoor op de been hield. Berit maakte in die wedstrijd vroeg de 0-1, maar op slag van rust kregen wij de 1-1 tegen. Gelukkig maakte Michelle het in de tweede helft deze teleurstelling goed door de bal hard binnen te schieten en konden wij in de laatste 10 minuten de voorsprong behouden.

Een vroege achterstand
Met dit resultaat in ons achterhoofd en met de pot die wij tegen Mildam hadden gespeeld, bereidden wij ons voor op de wedstrijd tegen Heerenveense Boys VR2. Direct in het begin van de wedstrijd was duidelijk dat wij niet kansloos waren, maar dat zij heel makkelijk overtikken en mensen uitspelen. Dit was ook duidelijk te zien bij de eerste goal, want wij stonden al 0-1 achter na 8 minuten spelen. Heerenveense Boys was zoals verwacht de bovenliggende partij. Wij bleven ons inzetten en creëerden zelf ook een paar kansen door Michelle, Sietske, Isa en Irma. Deze gingen er helaas niet in.

Een terugkerend probleem?
Op slag van rust kregen we de 0-2 nog om de oren. Een snelle counter waarbij de rappe aanvalster de bal 1-op-1 met Jenny binnenschoot. Dikke balen, want zo ga je niet lekker de rust in. Dit lijkt nu haast een terugkerend probleem te worden, aangezien wij de afgelopen drie wedstrijden vlak voor rust nog een doelpunt tegenkrijgen.

Alles of niets
In de rust mochten we helemaal niet ontevreden zijn, want wij speelden niet slecht en de snelheid van hun aanvallers konden wij redelijk wapenen. En de tweede helft moest nog gespeeld worden en we zouden de wind mee hebben. Wij bleven knokken en waren meer op hun helft. Heerenveense boys creëerde ook nog kansen, maar Ymkje kon de sterke aanvaller goed aanpakken en ook Marijke was lekker bezig in de duels met haar directe tegenstandster. In de 73e minuut werkte Isa de bal weg bij onze 16 door de bal een beste trap te geven richting Irma. Irma ging op haar beurt op snelheid langs de verdediging en schoot in de korte hoek mooi binnen! 1-2! Wij gingen forceren door op alles of niets te spelen met het risico op een counter van hen. Deze kregen wij ook uiteindelijk om de oren in de 90e minuut, waardoor we uiteindelijk 1-3 verloren. We willen onze inval-vlagger Dirk van der Horst bedanken voor het vlaggen en zijn enthousiaste aanmoedigingen!

Vooruitkijken
Volgende week zijn wij vrij, maar op 6 April spelen wij de derby in Oudega om 15:00. Vorige keer hebben we deze zuur verloren met een eindstand van 2-3. Wij zijn gebrand om deze te winnen en hopen op jullie support! Voor nu even bijkomen van een supergezellige SuperSaturday, waarbij de heren wel wisten te winnen en het in de kantine beregezellig was!