HJSC VR1 knokken zich naar drie punten

Na de winst vorige week wilden wij deze week ook weer punten pakken. Door wat een aantal blessures en pijntjes, zitten wij niet ruim in het aantal speelsters. Zo ook deze wedstrijd niet, met 13 speelsters gingen wij de strijd aan.

Doordat Jenny naar de zon is vertrokken, moest Jeanet maar het doel gaan verdedigen. We begonnen de wedstrijd vrij aardig. Ze kwamen wel een aantal keer in de buurt, maar de verdediging had het goed staan en het plan van Timo was duidelijk. Echter ging het in de 8e minuut wel mis, nadat de bal opnieuw werd voor geslingerd na een corner. De bal werd binnengeschoten en zo stonden we al 0-1 achter. De vorige ontmoeting tegen EBC/Delfstrahuizen hebben wij onnodig punten laten liggen en dit wilden wij niet weer!

Huh, een doelpunt?
Wij bleven voetballen en het spel golfde over en weer. In de 16e minuut gaf Irma een bal voor, maar deze werd aangeraakt door de tegenstander en van richting verandert. Volgens mij had niemand die aanwezig was op sportpark ‘Oan it far’ het door dat de bal langzaam in het net belandde. Pas veel later werd er een beetje gejuicht Verbaasd waren wij met dit eigen doelpunt van EBC, maar we stonden weer gelijk!

De kansen waren aan beide kanten, maar EBC kreeg de grotere kansen. Wij hadden moeite met de bal wegwerken, deels door de wind en dit bleek ook bij de 1-2. Opnieuw een corner tegen en de bal kregen wij niet weg, de bal kwam bij de spits die van afstand de bal in de verre hoek schoot. De bal waaide over Jeanet heen het doel in. Vlak voor rust kwam Irma weer voorbij haar tegenstandster en kon ze de bal voor het doel geven. Michelle schoot de bal binnen. Op slag van rust stond het weer gelijk! 2-2, dat is toch iets fijner de rust in gaan!

Niet stoppen met knokken
Na de rust hadden wij de wind in de rug, dat is opzich een voordeel, maar dan moet je niet doelpunten tegenkrijgen. Twee minuten na rust kregen wij al knullig de 2-3 tegen, na zacht gezegd een klein blundertje. Jeanet wilde de bal in de handen nemen, maar liet deze tussen haar benen zo het doel in gaan. De koppies moesten weer omhoog. Wij bleven voetballen, maar 10 minuten later kregen wij ook de 2-4 tegen. De eerste bal werd nog gekeerd, maar de rebound ging erin.

Ondanks de 2-4 achterstand, bleven wij voetballen en gaven wij niet op. Er werd geknokt en dit resulteerde in de 3-4. Michelle schoot in de 63e minuut de bal hard binnen en nu waren wij terug in de wedstrijd!

10 minuten later maakte Irma de gelijkmaker door vanaf de rechterkant de bal in de linker kruising over de keepster te schieten. Een hele mooie goal met een beetje hulp van de wind. Wij waren terug in de wedstrijd! Met nog ruim een kwartier moesten wij blijven knokken, ook al waren we nu best wel vermoeid. Met knokken en elkaar te helpen maakten wij in de 85e minuut de 5-4! Het was wederom Irma die de bal tegen de touwen schoot! Na nog een paar minuten strijden om onze voorsprong te behouden, waren wij blij dat er afgefloten werd! Drie punten in de tas! En we hebben ons terug geknokt naar een overwinning!

Vooruitkijken
Volgende week staat ons een pittige wedstrijd tegen QVC te wachten. Deze ploeg heeft met 3 wedstrijden minder, evenveel punten als ons. Wij hebben één keer eerder tegen deze ploeg gespeeld en we zijn toen hard onderuitgegaan met een 10-2 nederlaag. Hopelijk hebben we komende zaterdag een fittere ploeg en spelen wij een betere pot vergeleken met de vorige ontmoeting.