HJSC VR1 in tweede helft onderuit tegen Oudega

Zaterdag was het tijd voor de derby tegen Oudega. Met gezonde spanning en bakken vol motivatie waren wij er klaar voor! Er stond veel publiek langs de kant en onze pupil van de week, Romy Koopmans, deed even voor hoe er gescoord moest worden.

Oudega trapte af en meteen werd het duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden. Ze kregen de eerste kansen. Aan de andere kant was de eerste kans van HJSC voor Michelle. Toch was het Oudega die de score opende. Na 10 minuten werd een te korte terugspeelbal onderschept door Oudega en binnengeschoten. Na 10 minuten 0-1 achter, dat was niet veel goeds… Aan de andere kant hadden we nog wel 80 minuten om het goed te maken. Het antwoord liet echter niet lang op zich wachten, want ongeveer 5 minuten later had Michelle de 1-1 gemaakt na een mooie steekpass van Iris.

Het spel golfde een beetje heen weer. Oudega maakte meer het spel, maar wij hielden het met ons met onze inzet goed in het spel. Na een gevaarlijke corner van Oudega, die gelukkig net over het doel heen ging, mochten wij zeer tevreden de rust in gaan met een stand van 1-1.

Suikers
Na de nodige suikers, want die hadden wij wel nodig deze wedstrijd, hield Timo een speech met de conclusie dat hij eigenlijk best tevreden was. We speelden goed en creëerden ook gewoon kansen met Martynke, Michelle en Irma. Iedereen gaf optimale inzet en dat was wat wij moesten doen.

De 2e helft begonnen we met een ander systeem, zodat wij punten binnen konden slepen, maar dit plan mislukte, zoals je aan de eindstand kunt zien. De eerste minuten van de tweede helft waren wij heel sterk. We speelden veel al op hun helft en creëerden kansen met Irma en Michelle voorin. Daarna werd Oudega weer wat sterker. De 1-2 viel door een 1-op-1 kans van Oudega in de 58e minuut. 2 minuten later werd de corner van Oudega binnengekopt en was het al 1-3. Dit ging wel iets te vlug achter elkaar… Wij bleven knokken voor de aansluitingstreffer, maar Oudega was sterker. Ergens in de 80e minuut viel de 1-4 door opnieuw een corner en wat gekluts bij de 1e paal.

Vooruitkijken

Ondanks onze vechtlust verloren we deze leuke derby met 1-4. Wel kunnen we zeggen dat we alles hebben gegeven, want de spierpijn die bleef nog dagenlang na zweven. Deze zaterdag gaan wij naar Beetgum toe. Deze tegenstander is ons wel bekend. Vorig jaar bekerden we door na penalty’s tegen deze ploeg, maar dit seizoen verloren we de thuiswedstrijd met 1-3.  Beetgum is nu de koploper met nog maar 8 doelpunten tegen. Wij spelen om 14:30 in Beetgum. Het goede gevoel nemen we mee naar zaterdag!

Pupil van de week: Romy Koopmans