Opvallend lastige zege voor HJSC VR1 in Koudum

Na 3 wedstrijden op rij thuis te hebben gespeeld, mochten we voor het eerst sinds januari weer in de auto stappen voor een uitwedstrijd. We moesten naar Koudum vliegen, want door de vogelgriep konden de Oeverzwaluwen niet reizigen. 😉 Een beetje gespannen stapten we in de auto. We misten wat spelers door blessures, daarnaast hadden we ook een aantal speelsters die nog wat last hadden maar wel meespeelden.

We mochten ze niet onderschatten, want een scorend vermogen hebben ze daar wel. De sfeer zat in de kleedkamer er al goed in, op een paar ‘zeikerds’ na, die nog naar de WC moesten, toen Timo net zijn verhaal wilde houden. Op het veld scheen het zonnetje, het was heerlijk voetbalweer! Waar wij hoopten dat het dak er pas in de avond af ging, was het dak van de dug-out er in ieder geval wel af.

Het fluitsignaal klonk en vol goede moed gingen we van start. De eerste kansen waren  voor ons. Na dik 5 minuten spelen kreeg Jenny de bal van Michelle. Onder het mom van drie keer is scheepsrecht vuurde Jenny drie keer op het goal. Bij de 3e keer zat de bal in het linkerhoekje van het goal. 0-1 voor HJSC!

We moesten het spel maken in deze wedstrijd, dit lukte niet altijd, maar we bleven knokken. Na een uitbraak van Oeverzwaluwen schoot de middenveldster van Koudum de bal met een volley binnen. Corry was kansloos bij dit schot en het stond weer gelijk. De koppies gingen weer omhoog en wij begonnen weer te voetballen.

Na ongeveer 20 minuten spelen, dribbelde Michelle naar binnen en van buiten het zestienmetergebied schoot ze op goal. De keepster van “de Sweltsjes” had de bal, maar liet deze los, waardoor de bal het goal in ging. 1-2, we hadden de voorsprong weer te pakken! Vrijwel de gehele eerste helft speelden we op hun helft en creĂ«erden we kansen.

Met Iris op de brommer, Ilona die de rust in het team hield, Hannah en Isa die de duels met de goede middenvelders aan gingen, knokten we ons richting het goal van de tegenpartij. Het was Michelle die voor de tweede keer deze middag het net vond. Een afstandsschot, die van richting veranderd werd, vloog het goal in. 1-3, dit ging de goede kant op!

Niet veel later hadden we een paar mooie combinaties. Sacha legde de bal mooi terug op Hannah. Hannah draaide open en gaf de bal aan Michelle. Michelle tikte deze mooi door naar Jenny. Jenny legde de bal perfect klaar Michelle. De keepster van Oeverzwaluwen zag de bal vliegen naar de kruising, maar ze kon er niet bij. 1-4 voorsprong en Michelle haar hattrick was weer compleet! Vlak daarna klonk het rustsignaal en konden we aan de lauwe thee.

Een mindere tweede helft

Gelukkig hadden we in de eerste helft het verschil al gemaakt, want in de tweede helft ging het veel minder goed. Koudum bleef knokken voor een goal. De brandstoftankjes raakten op en de pijntjes werden zichtbaar. Voorin werd er nog wat gevaar gebracht door Irma en ook Ymkje, die van de achterste man naar de spitspositie werd gezet, kwam een paar keer mooi om een verdedigster heen.

Helaas leidden deze kansen niet tot een goal.  Koudum scoorde 10 minuten voor tijd nog wel een keer. De eindstand werd 2-4. We moeten onze excuses aanbieden voor de coaches en het aanwezige publiek. De tweede helft was niet goed en zwaar ondermaats. Volgende week proberen we de goede lijn weer op te pakken tegen Warga. Nu gaan we aan de applebandit-achtigen en genieten we van de 3 punten.