HJSC VR1 geven wedstrijd in korte tijd uit handen

Nadat vorige week de wedstrijd tegen AVC niet doorging, mochten wij deze week wel aan de aftrap staan. Deze keer in het vertrouwde Hommerts. Onze tegenstander, DTD VR1 was voor ons nog geheel onbekend, dus moesten we maar focussen op ons eigen spel.

Hoewel de warming-up heel goed ging, ging dit in de 1e helft niet zo goed. We streden voor elke bal, maar DTD was sterker. Soms kwamen via de zijkanten erdoor heen en creëerden we kleine kansen. Na een aanval kregen we een counter tegen door dat we balverlies leden in op hun helft. Deze counter werd binnengeschoten en zo kwamen we op een 0-1 achterstand.  Niet veel later kregen we op dezelfde wijze de 0-2 tegen. DTD werd nog sterker en wij werden onrustiger. Met steekpasses en diepe ballen maakten ze het ons erg lastig.

De balletschoenen gaan even uit
De spits van DTD speelde 3 man voorbij in onze verdediging en ging recht op Corry af. Maar daar kwam Isa en zij beukte de tegenstander om ver. Ze durfde om een overtreding te maken, maar deze was helaas in het 16 metergebied. Je raad het al, we kregen een penalty tegen en deze werd binnengeschoten. Al moeten de coaches trots zijn, want HJSC maakte een keer een overtreding en de balletschoenen waren voor even uit! Een paar minuten na de penalty maakte Michelle de 1-3, nadat Berit de bal mooi meegegeven had aan haar. Michelle speelde de achterste man voorbij en schoot de bal mooi in het hoekje. Vlak voor de rust kregen we de 1-4 nog tegen, nadat de 2e paal niet goed afgedekt was.

Een betere tweede helft
In de rust konden we wel een oppepper gebruiken. We moesten hun niet de kans geven om een bal te spelen, want lange ballen konden ze wel geven. Met een andere tactiek stapten we het veld weer op. Na 10 minuten spelen in de tweede helft kregen we de 1-5 toch nog tegen door een vrije trap dicht bij de 16. Corry hield de bal eerst nog uit het doel, maar de rebound werd binnengetikt. Toch ging de tweede helft stukken beter.  We waren feller, konden beter druk zetten en meer kansen creëren. We hebben niet opgegeven, maar konden aan de stand niet meer veranderen. Eindstand: 1-5 verlies en dus weer geen punten…

Vol goede moed
Komende zaterdag hebben wij geen wedstrijd, maar over 2 weken doen wij weer een nieuwe poging om de eerste punten te pakken. We spelen dan in Leeuwarden tegen Leeuwarder Zwaluwen VR2 om 12:30. Deze ploeg heeft inmiddels 5 punten uit 3 wedstrijden. Vol goede moed gaan wij er dan weer tegenaan!