HJSC VR1 en Bolsward VR 2 in evenwicht

Zaterdag 30 oktober vertok HJSC dames naar Bolsward om een wedstrijd te spelen tegen Bolsward VR2. Na een goede wedstrijd tegen BMJ wilden we deze lijn doorzetten en gingen we met een goede moed de wedstrijd in. Onze keeper was helaas niet aanwezig, maar had voor een goede vervanging gezorgd, Jeanet. Na een toespraak van de leiders en de warming-up ging de wedstrijd van start.
In de eerste helft werd er voornamelijk op de helft van de tegenpartij gespeeld en creërden wij veel kansen. Irma kon een van deze kansen goed benutten en maakte vrij vlot de 1-0. Daarna kwam Michelle met een mooie actie en maakte de 2-0 voor HJSC. Ook had Mariëlle nog een mooie bal, maar de bal kwam helaas op de paal terecht. De rest van de eerste helft hadden wij nog veel kansen, maar gingen de ballen er helaas niet in. De tegenpartij kreeg er nog wel een bal in door een vrije trap wat voor de 2-1 zorgde. We gingen de rust in met 2-1 voorsprong.
In de rust bespraken we de eerste helft, we hadden vele kansen maar de ballen wouden niet in de goals. Na een goede peptalk van de leiders gingen we weer volle moed het veld op en hadden we er vertrouwen in.
In de tweede helft had Bolsward van keeper gewisseld, deze keeper kwam erg ver uit het goal waardoor wij onze tactiek moesten veranderen. De gecreëerde kansen in de tweede helft werden niet afgemaakt en er werd meer op onze helft van het veld gespeeld. Hier wist de tegenpartij gebruik van te maken en er kwam een tegengoal wat de 2-2 maakte. Dit zorgde veel spanning waardoor in de laatste 10 minuten besloten werd om enkele personen te laten wisselen in het veld en de bal ver vooruit te spelen. Helaas heeft deze tactiek niet geholpen en is de wedstrijd geëindigd met een gelijke stand van 2-2.
Deze wedstrijd heeft ons helaas een plekje laten zakken in het totale klassement, we zijn van een 3e plek naar een 4e plek gegaan. Komende zaterdag zullen we er alles aan doen om te winnen en deze plek weer terug te pakken. We moeten thuis in de Hommerts tegen oeverzwaluwen om 13:05.