HJSC VR1 in doelpuntenfestijn langs Beetgum

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Beetgum VR2 in Hommerts. We dachten dat we genoeg wissels hadden, maar eenmaal in de box zagen we dat wij maar één wissel hadden. Ook onze keepster was afwezig, dus Jeanet ging op goal. Gelukkig hadden Timo en Toussaint een plan B gemaakt. We moesten rekening houden met dat ze speelsters meenamen van het eerste, want die waren vrij. We mochten ze niet onderschatten. Als we ons goed aan de opdracht (nog 9 keer winnen) houden, kan er niks mis gaan, aldus Timo.

Het fluitsignaal klonk en vrijwel meteen was duidelijk, dat wij de ploeg waren die het spel moesten maken. We speelden meer op hun helft en creerden kleine kansjes. De laatste bal kwam soms net niet aan. Na 10 minuten was het raak! Irma passeerde een man en nam de bal goed mee, ze speelde Michelle in en deze schoot de bal hard in het goal! Een goed begin is het halve werk! We gingen meer combineren en bij vlagen tikten we heel mooi over. Irma kreeg bij de middenlijn de bal aan gespeeld en passeerde 2 man. Ze stoomde mooi op en zag dat Berit bij de 16 vrij stond. Ze gaf een mooie voorzet en Berit kon de bal toen aannemen en binnen schieten! 2-0!

Beetgum had door dat wij niet onze vaste keeper hadden en als ze in de buurt van de 16 kwamen, riepen ze schieten, schieten. Zo schoot een speelster van Beetgum op het doel en onze invalkeep had de bal niet klem vast. De bal stuiterde uit haar handen en rolde het goal in. Het stond 2-1. Beetgum kreeg hoop en bij ons lukte het even niet. Zo creëerden ze een aantal kansen. Een speelster van Beetgum draaide weg bij haar man en schoot de bal in de linkerkruising. Beetgum kwam op gelijke hoogte.

De koppies moesten weer omhoog, we herpakten ons weer en begonnen weer met voetballen. Irma kreeg een diepe bal en speelde twee man uit, half struikelend kwam ze 1-op-1 met de keepster van Beetgum te staan, de keepster kwam uit, maar Irma tikte de bal net op tijd in de rechterhoek. De opluchting was groot bij HJSC! Vlak na de goal klonk het fluitsignaal, tijd voor een bakje thee en een dextro’tje.

In de rust kregen we wel te horen dat het beter moest, als het niet zo lekker loopt, moeten we voor elkaar blijven vechten! Zoals Timo dat zegt,Grinta! We moesten meer goals maken, met die gedachte stapten we het veld weer op, maar het begon niet zoals we hoopten. Na paar seconden lag de bal bij ons in het net. Beetgum scoorde de 3-3.

We herpakten ons en begonnen we te voetballen. Berit schoot van afstand met de wreef de bal heel mooi over de keepster heen. De opluchting was groot! Niet lang na de 4-3, dribbelde Michelle een eind richting de goal van Beetgum en ze schoot van afstand de bal het goal in! 5-3! Iets later hadden we weer een mooie aanval. Na een lange bal kwam de bal bij Jenny terrecht, Jenny gaf de bal aan Berit en Berit tikte de bal binnen. Het stond 6-3 en Berit haar hattrick was compleet!

Na de 6-3 kregen we nog verschillende kansen, maar gingen we ook iets meer op safe spelen. Ymkje zorgde ervoor dat er niets door de verdediging meer ging. We wilden onze voorsprong niet weggeven. Onze kansen werden niet meer beloond in goals en de stand bleef 6-3.
Met 1 wissel en wat lichte blessures mogen we tevreden zijn met de eindstand.

De komende weken hebben we even rust en kunnen we zien wat de andere ploegen gaan doen in de competitie. De eerste wedstrijd is 5 maart thuis tegen Bolsward. Zien we jullie dan weer?