HJSC VR1 blijven nog ongeslagen dit jaar

Nadat de wedstrijd tegen QVC al 4 keer verplaatst is, was afgelopen zaterdag toch de dag dat we tegen hen gingen spelen. In onze vorige ontmoeting, die plaatsvond in de bekerpoule vorig seizoen, hadden wij onze dikste nederlaag bij de vrouwen, 10-2… Hoewel wij afgelopen seizoen gegroeid zijn in ons voetbal, keken wij toch wel een beetje op tegen deze ploeg. Eenmaal in Stavoren was hier niet zoveel van te merken. Wij doen gewoon ons best en meer kun je er ook niet aan doen, als we punten pakken, is dat mooi meegenomen.

Gelijkwaardig
De wedstrijd begonnen wij redelijke gelijkwaardig, al kreeg QVC wel de betere kansen. Met de snelheid van Martynke en Irma probeerden wij kansen te creëren wat uiteindelijk goed lukte, want na ongeveer een kwartier zetten Irma de bal voor, die Martynke binnen kon schieten! 0-1 voor HJSC! Deze stand konden wij volhouden tot de rust en met een goed gevoel zaten we daar aan ons kopje thee.

Timo veranderde nog wat tactisch, want hij zag mogelijkheden voor een drie puntertje. De tweede helft ging wat moeizamer, maar werden wij wel wat zuiniger aan de bal. Na een voorzet, waarbij de bal niet bereikt werd bij een medespeler, kregen wij een counter tegen en de bal belandde helaas in het net, waardoor we weer gelijkkwamen, 1-1!

Een voorsprong van korte duur
Met nog ongeveer 10 minuten te spelen was Irma mooi diep gestuurd. De keepster kwam uit en die wilde de bal pakken, maar Irma drukte haar aan de kant en gaf de bal voor, waarna Berit de bal binnen kon schieten. 2-1 voor! Helaas duurde onze voorsprong niet lang en stond het een minuut later alweer 2-2… Een voorzet vanaf de achterlijn werd binnengeschoten. Nu konden wij weer opnieuw proberen om een voorsprong te bemachtigen, maar dit lukte helaas niet.

Vooruitkijken
We wisten de gelijke stand nog te behouden. Zo gingen wij naar huis met een puntje en blijven we in 2024 nog ongeslagen, na 3 wedstrijden. Wij willen ons meer omhoog kunnen richten, om zo plekjes naar boven op te schuiven, maar hiervoor moeten wij de wedstrijd die komende week zaterdag op de planning staat wel winnen! Wij spelen komende zaterdag om 15:00 thuis tegen de Blesse. Zij staan met een wedstrijd en 4 punten minder, op de 9e plaats.

Willen wij omhoogkijken, moeten wij nu afscheid nemen van de onderste regionen en dus deze wedstrijd winnen! Voor nu is het tijd voor de derde helft en we hopen jullie zaterdag langs de lijn te zien!