HJSC VR1 beginnen het seizoen met een gelijkspel

Nadat we de eerste twee bekerwedstrijden hadden verloren met 3-0, hadden we vorige week maandag tegen WPB/Scharnegoutum VR1 vertrouwen gekweekt met een overwinning van 7-0. Zo gingen we met vertrouwen het bekertoernooi uit. Deze zaterdag begonnen we ook met goede hoop aan de competitie. Hoe lekker zou het zijn als we beter zouden starten als vorig seizoen?

Een goed begin is maar de helft
Na de toespraak van Timo en Toutti, wat erop neer kwam dat we dit jaar toch wel eerder punten moesten halen als vorig jaar, zochten we het veld maar op. We begonnen de wedstrijd goed, de eerste helft creëerden we veel kansen en hadden wij veelal de bal. De verdediging stond prima en het midden kon mooi mee naar voren voetballen, waardoor wij de verdediging van Delfstrahuizen het moeilijk maakten. Na ongeveer 20 minuten viel de eerste goal. Het was Irma die 1-op-1 kwam met de keepster, maar ze gaf de bal breed op Berit. Berit kon de bal aannemen en binnenschieten! 0-1 voor HJSC! Niet veel later kreeg Michelle ook een grote kans en ze haalde de trekker over. Helaas werd dit schot tegengehouden.

We probeerden meer aanvallend te spelen en kregen genoeg kansen om de score uit te breiden, maar toch gingen we rusten met een stand van 0-1. Tien minuten na de rust haalde Michelle de trekker weer eens over van ongeveer 23 meter afstand. Ze schoot de bal tegen de touwen via de binnenkant van de paal. 0-2! Begonnen we dit seizoen dan toch met een overwinning?

Onnodig spannend
In de 65e minuut kregen we de 2-1 tegen en niet veel later de 2-2 op dezelfde wijze. De spits krijgt een diepe bal, Ymkje en Jeanet stonden op dezelfde lijn, waardoor ze 1-op-1 met Jenny en schoot ze in de hoekjes binnen. 2-2, wat maakten we het onszelf weer moeilijk.

In de 79e minuut gaf Michelle een perfecte diepe bal op Irma. Irma schoot met links de bal in de verre hoek binnen! 2-3! De deur op slot en ballen wegwerken, dit willen we niet weer weggeven! Dit plan werkte prima tot aan de 87e minuut. We kregen een corner tegen en Iris kopte de bal nog knap uit de goal, maar de aanvalster van Delfstrahuizen raakte de bal daarna ook nog, waardoor de bal toch de goal binnen viel. De laatste paar minuten werd het nog heel spannend. Jenny redde nog goed en de scheids floot daarna af. 3-3…

Vooruitkijken
Een punt, maar het voelde als verliezen. We waren beter en deden onszelf echt te kort. Zo spannend hadden we het niet hoeven maken. Toch een positieve noot over de uitslag: Vorig seizoen deden we twaalf wedstrijden voor we het eerste punt te pakken hadden, nu hadden we maar één wedstrijd nodig. Komende zaterdag zijn we weer vrij, aangezien QVC te weinig heeft. 7 oktober komen wij pas weer in actie en dan in Harlingen tegen de Zeerobben.