HJSC VR1 beginnen 2024 met nipte zege

Nu de winterstop voorbij is, mochten wij weer los op het veld. Het was prachtig voetbalweer en op het programma stond de wedstrijd Aengwirden/ Akkrum VR1 uit in Tjalleberd, een wedstrijd op kunstgras. Zij staan laatste met tot dusver geen punten, maar gezien de competitie-uitslagen niet kansloos. Het is een beetje vergelijkbaar met ons, af en toe wat pech, het net niet halen van punten en zo na de winterstop nog puntloos zijn. Onderschatten mochten wij dus niet en zo’n driekwart van de bespreking ging daarover.

De wedstrijd begon en helaas moesten we in de eerste minuut al wisselen, omdat Myrthe geblesseerd raakte. Wij misten ook al een aantal speelsters, dus nu hadden we nog maar 1 wissel. Na 10 minuten gaf Irma vanaf de rechterkant een voorzet. De keepster wilde de bal nog pakken, maar Maria was er scherp bij en tikte de bal binnen. 0-1!

Het was niet gemakkelijk, want verdedigend waren wij erg zoekende doordat zij steeds wisselden. Jenny moest dan ook al een aantal keer ingrijpen. Gelukkig breidden wij onze voorsprong uit in de 38e minuut. Irma kon zelf schieten maar gaf de bal aan Maria die de bal in alle rust binnentikte. 0-2! In de 44e minuut kregen wij de 1-2 tegen door een goede aanval van hen en konden we de kleedkamers opzoeken.

Uit de startblokken
In de rust was Timo vrij tevreden, hoewel het wel redelijk moeizaam verliep. Met een aangepast plan stapten we het veld weer op. Helaas kregen we de eerste beste minuut van de tweede helft een goal tegen na een bal voor de goal langs. Zonde, maar wel de 2-2… Irma repareerde de schade direct na de aftrap na een lange bal van Michelle. Ze schoot de bal hard binnen en zo hadden wij binnen een minuut onze voorsprong weer terug! 2-3!

Aengwirden ging meer op de lange bal spelen en in de 60e minuut maakten ze hierbij de 3-3. Een goal die te voorkomen was, maar de bal lag helaas wel in het net. Met nog een kwartier te gaan, werd Michelle naar voren geschoven om te forceren, want wij kwamen hier niet voor 1 punt. Berit kreeg het nu nog drukker op het middenveld maar ruimde heel veel op.

Gezellig samen picknicken
Sietske haalde de tegenstander onderuit, door in haar veter te staan. Ja, dit is ook een manier Siets! Volgens Timo werd er toen even gepicknickt midden op het veld, omdat Isa gezellig met de tegenstander de schoen probeerde te repareren. Daarna konden wij weer verder.

In de 84e minuut kreeg Michelle heel veel ruimte en kon ze vrij naar de goal dribbelen. Ze haalde uit en de bal vloog tegen het net. 3-4! Met deze stand kregen wij nog de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar deze ging er niet in. Met een 3-4 overwinning konden wij huiswaarts keren.

Vooruitkijken
Volgende week spelen wij thuis tegen EBC/ Delfstrahuizen VR1 om 12:30. Deze ploeg heeft in totaal 2 punten, waarvan 1 die zij tegen ons hebben behaald. Onze eerdere ontmoeting eindigde in een onnodige 3-3. Deze keer willen wij wel de 3 punten. Nu genieten we nog even van deze overwinning, tijd voor de derde helft!