HJSC pakt punt in wedstrijd met twee gezichten

Ook aan de tweede competitiewedstrijd na de winterstop heeft HJSC een punt overgehouden. Na het knappe gelijke spel van vorige week tegen Delfstrahuizen, werd ook in Bolsward met 1-1 gelijkgespeeld. Pieter Wiersma benutte namens HJSC een penalty in de eerste helft.

De wederom in grote getalen gekomen supporters uit Hommerts zagen op een roetzwart kunstgrasveld Bolsward dreigend beginnen aan het duel. Het was een uitdaging om groene “sprieten” op de nepveld te vinden. Er bestaan slechte grasvelden (daar moest HJSC 1 op intrappen), maar ook zeker hele slechte kunstgrasvelden. Het kustgrasveld in Bolsward was van een schandalige kwaliteit.

Bolsward begon iets sterker aan het duel dan HJSC. Voorin bij Bolsward stonden drie gevaarlijke aanvallers die erg balvast waren. Dat die ook doelpunten kunnen produceren zagen we eerder dit seizoen in de wedstrijd in Hommerts. SC Bolsward wist toen met 2-3 te winnen van HJSC.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam ook HJSC iets beter in haar spel. Het wist sowieso de bal iets langer in de ploeg te houden dan in de eerste tien minuten. Toen er ook nog werd gecombineerd op het middenveld zag je bij Bolsward gaten ontstaan. Jetze Wiersma leek de 0-1 binnen te kunnen schieten maar werd schofterig onderuit gegleden in het zestienmetergebied. De prima fluitende leidsman zag dit ook en kende HJSC een penalty toe. Pieter Wiersma schoot vervolgens koelbloedig in de linkerhoek binnen.

Ook na de voorsprong bleef HJSC lekker ballen. Erro Hofstra en Mark Tesselaar, het centrale duo achterin bleef makkelijk op de been. Doelman Johan de Boer moest alleen een paar keer ingrijpen bij een corner. Zo voetbalde HJSC makkelijk de eerste helft uit maar wist het zelf ook geen hele grote kansen te creëren.

Net als in de eerste helft was Bolsward in de openingsfase van de tweede helft de bovenliggende partij. De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Helaas voor HJSC kwam deze ook vrij snel in de tweede helft. Balverlies op het middenveld werd HJSC fataal. De backs van HJSC waren uit positie waardoor Bolsward door de defensie heen combineerde. Het schot in de rechteronderhoek liet Johan kansloos.

HJSC was het kwijt na de gelijkmaker. Bolsward werd steeds gevaarlijker en had tevens langdurig balbezit. Een aantal keer in de tweede helft kon er pas op het allerlaatste moment worden ingegrepen om een doelpunt van Bolsward te voorkomen. Ook Johan had nog twee uitstekende reddingen en hield zo zijn ploeg op de been.

Twee vrije trappen aan de kant van HJSC waren eigenlijk het enige wapenfeit in de tweede helft. Pieter en Mark schoten beiden een vrije trap rakelings over de lat. HJSC kwam nog onder druk te staan in de slotfase maar wist stand te houden. Net als vorige week tegen Delfstrahuizen pakt het een punt.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen TOP’63 op het programma. In Oppenhuizen wist HJSC eerder dit seizoen te winnen van de ploeg die in punten gelijk staat met HJSC. Een hele belangrijke pot voetbal dus. Zeker omdat hekkensluiter de Walde zaterdag van Sleat wist te winnen en nog maar een puntje minder heeft dan HJSC.

Livemuziek na afloop tegen TOP’63
We gaan uiteraard voor en prachtig resultaat. En na afloop van de wedstrijd is er ook nog eens live-muziek in het dorpshuis. Het moet dus een prachtige dag worden met een goed resultaat. Het duel begint zaterdag om 15:00 uur.

SC Bolsward – VV HJSC 1-1 (0-1)
HJSC: Johan, Jarno, Erro, Mark, Toussaint, Pieter, Nils, Pieter Kor, Jetze, Justin en Marko
Op de bank begonnen: Sander Sijbranda, Tristan Kouwenhoven en Jelger de Boer.