HJSC in absolute slotfase langs IJVC

Lang leek de wedstrijd uit te draaien in een 0-0 gelijkspel. Een uitslag waar HJSC meer vrede mee zou hebben dan IJVC gezien het wedstrijdbeeld en de gekregen kansen. Toen was daar in de 92ste minuut ineens Toussaint Boontra die voor zijn man kwam en de bal tegen het net aan roste. Massale ontlading bij spelers, staf en HJSC-fans was het gevolg. Veel mooiere dingen bestaan toch niet?

Het bleek een hele lastige wedstrijd te worden tegen de hekkensluiter van de competitie. IJVC speelde heel defensief en liet HJSC rustig opbouwen. Loerende op een uitval of razendsnelle counter was het strijdplan van de gastheren. Nadat HJSC in de openingsfase beter was geweest, en Mark Tesselaar zijn vrije trap uit de kruising gekeerd zag worden, was het de beurt aan IJVC.

Opbouwend ging het aan HJSC-kant continue hetzelfde. Of een tikkie terug op doelman Johan de Boer, of een lange bal op goed geluk. Dat laatste ging vaker fout dan goed. Het ontbrak met name aan beweging in de ploeg. Daardoor was het voor IJVC erg makkelijk om te verdedigingen. Het gevaar was HJSC stichtte kwam uit corners. Jeroen Kroles was dichtbij een treffer maar zag zijn kopbal over de goal verdwijnen. Dat en de vrije trap van Mark waren ook de enige wapenfeiten van HJSC in de eerste helft.

Ook IJVC was met name gevaarlijk uit standaardsituaties. Tot drie keer toe achter elkaar kon een IJlster zomaar binnenkoppen maar faalde. De paal of een aantal spelers stonden vaak een doelpunt in de weg. Zo waren de grootste kansen voor IJVC maar was de ruststand ”gewoon’ 0-0.

In de tweede helft nam de druk van IJVC toe. Keeper Johan de Boer moest een aantal maal in actie komen. Dit deed hij overig uitstekend en hij keepte verder ook een foutloze wedstrijd. Lang leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. Zeker gezien de kansen die IJVC nog kreeg in de slotfase mocht HJSC daarover niet klagen.

Toch kwam daar in de 92ste minuut nog een uitbraak. De net ingevallen Thomas Graven hield de bal goed vast ter hoogte van de cornervlag aan de rechterkant. Hij wist zich slim vrij te draaien en de bal hard voor de goal te schieten. Daar kwam Toussaint Boonstra keurig voor zijn man en schoot onberispelijk raak. Een golf van enthousiasme ging over het sportpark in IJlst. Iedereen, inclusief trainer Broer Wiebe de Ringh en keeper Johan de Boer rende als een gek naar de machtswinner toe. Een prachtig slot van een verder vrij matige wedstrijd. Bovendien is de kunstgras discussie nu verleden tijd. HJSC won voor dit duel immers nog nooit een competitieduel op kunstgras.

Door de zege van HJSC en de nederlagen achterliggende ploegen op de ranglijst staat HJSC nu stevig op de vierde plaats. Volgende week speelt HJSC de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dit is een lastige tegen MSC uit Meppel. Zij staan momenteel bovenaan maar Sneek Wit Zwart kan daar nog over heen komen omdat zij nog twee wedstrijden te goed hebben.

Het gat tussen MSC en HJSC is nu vier punten. Een mooie gelegenheid om dit zaterdag in Hommerts te verkleinen tot een puntje.