HJSC uit de beker na kleine nederlaag tegen Joure

Geen mooi bekerverhaal dit seizoen voor HJSC 1. Afgelopen zaterdag werd met 0-2 verloren van derdeklasser Joure wat het einde betekende van het bekertoernooi. Na winst op Scharnegoutum werd vervolgens met 1-2 verloren van DWP en afgelopen zaterdag dus van Joure. De focus kan volledig op de competitie.

Tweede helft geeft de burger moed
Dat het karwei tegen Joure een lastige zou worden was geen verassing. Hoofdtrainer Joeri van Leeuwen had een plan bedacht om de gasten te bestrijden maar hier kwam maar weinig van terecht. HJSC had moeite met de lopende spelers en Joure en moest veel in de achteruit. Na ongeveer een kwartier kwam Joure op voorsprong. Een afstandsschot was doelman Erro Hofstra te machtig en belande in de bovenhoek. Niet veel later kwam Joure door matig verdedigen van HJSC ook op 0-2.

HJSC ging met die stand de rust in. Na de thee werd enigszins geschakeld wat positieve impact had op de ploeg. Veel meer kon de ploeg naar voren en het werd zo een vermakelijkere tweede helft. HJSC hield goed stand en kreeg zelfs een aantal kansen. Doelpunten vielen er niet meer maar HJSC gaat toch met een goed gevoel richting de competitie. Oudehaske is zaterdag in Hommerts de eerste tegenstander.

HJSC 2 wel door in de beker, VR1 uitgeschakeld
HJSC 2 gaat wel een ronde verder. Een ruime zege op Joure 8, een gelijkspel tegen Oudega 1 en een zege op Sleat 2 bleken genoeg voor een verlenging van het bekertoernooi. Voor de VR1 is het bekertoernooi ook afgelopen na ruime nederlagen tegen Joure en VVI. Van Oudehaske werd nog wel gewonnen maar dit bleek dus niet voldoende.