HJSC treft met Irnsum onbekende tegenstander

De selectie van HJSC reist morgenmiddag af naar het “doarp oan de rivier” voor de tweede bekerwedstrijd tegen vv Irnsum. Een blik in de geschiedenis leert dat beide ploegen elkaar nog nooit hebben getroffen. Misschien ooit een oefenwedstrijd vroeger, maar daar is geen registratie van.

Heel gek is dat niet. vv Irnsum was altijd een zondagsploeg en maakte in het seizoen 2019/2020 de overstap naar de zaterdag en heeft nu drie seizoenen achter de rug in de vijfde klasse waarvan bekend is dat de competitie twee jaar op rij niet is uitgespeeld.

Vorig seizoen was het groen zwart dicht bij promotie naar de vierde klasse. Het won de eerste nacompetitiewedstrijd van De Walde en mocht in de finale aantreden tegen vv Marrum. Die wedstrij ging verloren waardoor Irnsum ook dit jaar vijfde klasse speelt.

HJSC heeft geen slecht gevoel overgehouden aan de bekerontmoeting met Waterpoort Boys vorige week Er werd weliswaar met 2-0 verloren, maar HJSC voetbalde regelmatig goed voetbal. Het creëren van kansen bleek vooral een pijnpunt. Laten we hopen dat dit zaterdagmiddag tegen Irnsum beter gaat.

VV Irnsum 1 – VV HJSC 1
15:00 | Sportpark de Bining
Scheidsrechter: B. Eenkhoorn

Selectie HJSC
1. Mats Galama (K)
2. Erro Hofstra
3. Mark Tesselaar (S)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem
20. Johan de Boer (K)

Overig programma