HJSC treft koploper ENS bij hervatting competitie

Zaterdag wordt de competitie voor alle teams weer hervat. Alleen HJSC 2 heeft geen wedstrijd. Wel weten zij wie de volgende tegenstander is in de beker. Op 4 maart treft HJSC 2 in alweer de derde ronde van de beker Heerenveense Boys 9. Helaas is dit een uitwedstrijd. Dit duel begint op het schitterende tijdstip van 16:45.

Zaterdag 21 januari 2023
Senioren en jeugd in Hommerts
09:00 | JO9-3 – Akkrum JO9-2
10:00 | MO13-1 – MKV’29 MO13-1
Dronryp/Foarut VR1 – HJSC VR1 | AFG

VR1 afgelast!
De eerste helft van de competitie was niet zoals gewenst voor ons vrouwenteam. Er werd geen enkel punt gepakt en dus staan de dames op de laatste plaats in de vierde klasse. Reden voor paniek is er totaal niet want er zijn nog genoeg kansen om dit te herstellen. Een portie meer geluk zou al wonderen doen en ook de wedstrijd van vorige week gaf vertrouwen.

Toen gingen HJSC 2 en de HJSC VR1 gezamenlijk in de bus richting Oudemirdum. Beide ploegen speelden een oefenwedstrijd tegen NOK. HJSC 2 ging met 7-0 onderuit maar de VR1 wisten met overtuigende 4-1 te winnen. Na de wedstrijden zijn de beide selecties ook nog uit eten geweest bij onze sponsor, restaurant de Nostalgie. Het is dus jammer dat het duel van de vrouwen niet door gaat.

15:00 uur | HJSC 1 – ENS 1
Ons vlaggenschip hervat de competitie met meteen een hele belangrijke wedstrijd. Koploper ENS komt naar Hommerts en om het gat niet verder te laten oplopen zal er toch echt gewonnen moeten worden. ENS heeft een wedstrijd minder en zes punten meer dan HJSC. Eigenlijk is een gelijkspelletje dus niet voldoende.

Ondanks de slechte weersomstandigheden van de laatste dagen is er genoeg getraind. Vorige week zaterdag werd er nog nipt verloren van derde-klasser Oeverwaluwen en deze week werd er maar liefst drie keer getraind. Woensdagavond was de selectie namelijk te vinden in de indoor hal in Wolvega.

Droog onder de overkapping
HJSC begon de competitie uitstekend maar kende de laatste voor de winterstop een terugval met enkele teleurstellende resultaten. We hopen zaterdag op veel support en regen is dus geen excuus meer om de wedstrijd te laten varen. De staantribune is inmiddels overdekt dus iedereen kan droog naar deze kraker kijken.

Selectie HJSC tegen ENS
1. Johan de Boer (K)
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Jorrit Renema
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem
20. Mats Galama (K)