HJSC weet geen punt(en) te pakken in Sloten

HJSC heeft ook de derde competitiewedstrijd niet weten te winnen. In Sloten was Sleat met 5-2 te sterk. Doelpuntenmakers namens HJSC waren Nils de Lange en Mark Tesselaar.

Met een kleine selectie (14 man waarvan twee keepers) reisde HJSC zaterdag af naar Sloten. Na het goede optreden van vorige week in Franeker (0-0) was de voetballende filosofie niet anders. HJSC moest zorgen dat het achterin de boel op slot hield en in de omschakeling de kansen creëren en benutten. Achterin de boel dicht houden duurde niet eens tien minuten. Al na acht minuten kwam Sleat op voorsprong toen de bal via de paal in het doel viel.

Toch kwam HJSC snel op gelijke hoogte. Toussaint krulde een vrije trap vanaf links perfect op het hoofd van Nils die de bal binnen wist te koppen. Toch kwam Sleat binnen het kwartier weer op voorsprong. De HJSC-defensie zag toe hoe Sleat makkelijk combineerde en doelman Johan de Boer het schot niet kon keren. Vlak na de 2-1 kreeg HJSC de volgende klap ook te verwerken. Nils de Lange kwam bij een kopduel hard in botsing met de spits van Sleat.

Beide spelers bloedde hevig en konden het duel niet voortzetten. Zo was HJSC al snel door haar wissels heen. Alleen reservedoelman Lars zat nog op de bank. Na de wedstrijd kwam het bericht dat Nils vijf hechtingen had gekregen en verder geen hersenschudding had opgelopen. De schade viel gelukkig dus nog enigszins mee.

Na de vervelende botsing kwam HJSC wel iets meer van de eigen zestien af. Het spel golfde wat op en neer zonder echt grote kansen. HJSC leek iets meer controle te krijgen en met een 2-1 achterstand de rust in te gaan. Dat liep even anders toen een lange bal op de Sloter spits van de ineens werd geschoten richting doel en Johan kansloos was.

Ook na rust was Sleat de betere ploeg en was het aan Johan te danken dat de score niet snel verder opliet. Een paar knappe reddingen hield HJSC nog in de wedstrijd. Dat duurde tot de zestigste minuut toen slap verdedigen de 4-1 inluidde. Mark Tesselaar bracht nog wel de 4-2 op het scorebord, wederom vanuit een voorzet van Toussaint. HJSC probeerde uiteraard nog om de aansluitingstreffer te maken. Maar echt in grote moeilijkheden kon de verdediging van Sleat niet worden gebracht.

Tien minuten voor tijd scoorde Sleat de 5-2 en was de wedstrijd helemaal gespeeld. Na drie wedstrijden heeft HJSC een punt en staat het op plaats dertien. Zaterdag speelt HJSC thuis tegen AVC uit Sexbierum. Die ploeg bezet de tweede plaats op de ranglijst.

VV Sleat – vv HJSC | 5-2 (3-1)
HJSC: Johan de Boer(K), Thomas Bethlehem, Nils de Lange, Mark Tesselaar(C), Erro Hofstra, Toussaint Boonstra, Jetze Wiersma, Tristan Kouwenhoven, Sander Sijbranda, Justin Boonstra en Pieter Kor Spoelstra. Op de bank begonnen Jarno Hofstra en Lars Palijama (K)