HJSC staat aan de start van cruciale fase

Volgende week dinsdag rond de klok van 22:00 uur weten we bijna zo goed als zeker welk lot HJSC is bestempeld. Dan is de wedstrijd tegen nummer tien AVC net achter de rug en zijn er nog maar vier potjes te voetballen.

Zeker de wedstrijd van zaterdag is van ongelofelijk belang. HJSC, voorlaatste speelt de uitwedstrijd tegen de nummer laatst, NOK. Die wedstrijd moet worden gewonnen. Het verschil is nu vier punten maar bij een zege kan toch wel worden gesteld dat directe degradatie ontlopen wordt. Met een beetje mazzel kan HJSC bij winst stijgen naar plek 11. Dan sta je ineens veilig en speel je geen eens nacompetitie.

Directe degradatie, nacompetitie om meteen veilig
Zo dicht zit alles nu bij elkaar. Plek 11 is de veilige plaats. Plek 12 en plek 13 betekenen nacompetitie en plek 14 is dus directe degradatie naar de vijfde klasse.

10: AVC (22 punten)
11. TOP’63 (15 punten)
12: De Walde (13 punten)
13: HJSC (13 punten)
14: NOK ( 9 punten)

Na dinsdag weet HJSC dus een stuk meer. Er zijn dan nog vier wedstrijden te spelen en HJSC treft dan met name ploegen die hoog op de ranglijst staan. Aangezien het aan de kop ook nog ongenadig spannend is zullen ook die ploegen gebrand zijn te winnen. Zaterdag en dinsdag zijn dus ontzettend belangrijk.

Verder weinig programma
In Hommerts speelt zaterdag alleen de 17-1 een wedstrijd. De vrouwen zijn wederom vrij en HJSC 2 speelt om 12:00 uur tegen Scharnegoutum 3.