HJSC sluit oefencampagne af met zege

HJSC 1 heeft de vierde en laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend weten af te sluiten. Onder prima avondomstandigheden werd zondagvierdeklasser RKO met 2-0 verslagen. Pieter Wiersma maakte in de eerste helft de 1-0. Iets voor de openingstreffer wist doelman Johan de Boer nog een penalty te stoppen. In de tweede helft besliste Jelger de Boer de einstand op 2-0 door een strafschop te benutten.

De overwinning tegen RKO geeft HJSC vertrouwen voor het bekerduel tegen Heeg aankomende zaterdag. De zege betekende een bijna foutloze oefencampagne. Alleen tegen VWC werd met 2-2 gelijk gespeeld. De duels tegen Balk 2 (2-1) en Woudsend (2-1) werden eveneens gewonnen.

Keuze zat voor Thomas Graven
Met name de ruime selectie zal hoofdtrainer Thomas Graven deugd doen. Tijdens de oefencampagne deed hij een beroep op ongeveer twintig spelers. Ongekende luxe als je kijkt naar de afgelopen seizoenen. Dit heeft met name te maken met de doorstroom van jeugdspelers, maar ook een aantal spelers zijn weer terug na een (lange) blessure. Het zal de komende weken dus puzzelen worden voor Thomas Graven en assistent Auke Piet van der Hoek.

Bekercampagne tegen Heeg, IJlst en Birdaard
HJSC begint zijn bekercampane zaterdag tegen Heeg. Deze wedstrijd begint om 14:30 op het sportpark van Heeg. Een week later komt IJVC (15:00) naar Hommerts en Birdaard is de laatste tegenstander (14:30).

HJSC start competitie op eigen sportpark
Op 25 september is Waterpoort Boys de eerste tegenstander van het eerste elftal(15:00 uur). HJSC trof deze ploeg in het vorige korte seizoen ook nog. Toen werd er in Sneek met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Egbert Bethlehem.