HJSC ruikt koppositie na magere zege op Blokzijl

Het gras kwam tot de knieën en het voetbal was niet om aan te gluren. Maar HJSC staat wel gewoon tweede na drie gespeelde wedstrijden, en ook nog met een wedstrijd minder gespeeld dan koploper SVBS dat met Woudsend de punten moest delen. Justin Boonstra maakte de enige goal van de middag na een prachtige uittrap van  keeper Johan de Boer. Een assist dus voor de goalie die vlak na zijn uittrap nog een aantal krachttermen gebruikte vanwege de slechte lange bal. Die slechte lange bal leverde dus wel mooi de winnende op.

De derde helft was ook weer grandioos met draaiend rad en zelfs een HJSC-tenue dat werd geveild. Wij danken de thuisclub voor de drie punten, de prijzen van het draaiend rad en natuurlijk de vele alcoholische versnaperingen.

HJSC begon best goed op de knollentuin van Blokzijl. Met Justin en Pieter als spitsen en Jeroen en Tristan op het middenveld voetbalde HJSC in het eerste kwartier vrij aardig. Blokzijl werd onder druk gezet en HJSC voetbalde er makkelijk uit. Met Erro naast Mark centraal achterin en Bart en Toussaint op de backs kwam HJSC ook verdedigend nauwelijks in de problemen. Na een kwartier van hoop op een snelle voorsprong zakte het tempo ver weg. Of de warmte of het lange gras een bepaalde rol hierin speelde is onbekend, feit is wel dat beide ploegen er een gezapig potje voetbal van maakte.

Coach Broer Wiebe de Ringh vroeg zich in de rust van de wedstrijd dan ook terecht af of de ploeg met een zak aardappelen op de rug speelde. Die vraag illustreerde wel goed het tempo van de wedstrijd, bar en bar slecht. Maar goed, HJSC kwam nog voor de rust op 0-1 door een goal van Justin Boonstra. De lange uittrap van keeper Johan de Boer ging over alles en iedereen heen en Justin kon 1 op 1 door op de keeper. Hij ging goed om met het buitenkansje en bracht HJSC op voorsprong.

Tweede helft
Na de thee gingen beide ploegen door waar ze mee waren begonnen, slecht voetballen. De eerste 35 minuten in de tweede helft probeerde HJSC de voorsprong te verdubbelen. In de slotfase kwam er geloof in een punt bij de thuisploeg dus werd HJSC ook nog enigszins onder druk gezet. De grootste kans op een doelpunt in de tweede helft was voor Pieter Wiersma. Die 1 op 1 met de keeper een compleet verkeerde beslissing nam door de bal naar links te passen. Een slappe pass kwam nooit aan bij Justin en werd ook weer slordig met deze laatste kans omgesprongen.

Misschien was er wel lichte opluchting na het laatste fluitsignaal. In de problemen kwam HJSC amper, maar aanvallen bracht het tegen Blokzijl ook weinig. Alleen in de eerste helft had HJSC de score moeten laten oplopen. Feit is wel dat HJSC zeven punten heeft uit drie wedstrijden en nu tweede staat. De punt en een wedstrijd minder dan koploper SVBS. Dat ziet er dus wel zeer rooskleurig uit.

Derde helft
Ondanks de slechte wedstrijd was de sfeer in de derde helft vrij snel vrij goed. Het was weer ouderwets warm in Overijssel en de drankjes volgden elkaar in rap tempo op. Na het draaiend rad werd het paarse uittenue van Justin geveild. Hoogstwaarschijnlijk was tegen Blokzijl de laatste keer dan HJSC in deze paarse uittenues voetbalde, er zijn namelijk nieuwe shirts onderweg. Voor 30 euro belande het shirt bijna in de kantine van Blokzijl maar Johan kocht het tenue uiteindelijk voor 35 euro. Dit prachtige door Timo Wittermans verknipte uittenue ging dus weer mee naar Hommerts.

Het draaiend rad was zeer geslaagd met de meeste prijzen in bezit van HJSC-spelers. Nieuweling Pieter Kor deed F1-coureur Daniel Ricciardo nog even na door zijn schoen leeg te drinken, en om een uur of acht ging de ploeg weer richting Hommerts. Zaterdag is HJSC vrij maar donderdag oefent de ploeg tegen vv Sleat. De wedstrijd begint om 20:00 uur in Hommerts.