Een 1-1 gelijkspel na 90 minuten voetballen, 2-2 na 120 minuten voetballen en zes penalty’s verder barstte er een groot feest los met de massaal meegereisde supporters. Grote klasse dat zo veel mensen de moeite namen om naar Witmarsum af te reizen, met name heel veel jeugd. Een spannender scenario dan zaterdag viel niet te bedenken. De ontlading was enorm toen Toussaint Boonstra de zesde en beslissende penalty nam. Hij schoot de bal feilloos in de hoek en bracht HJSC een ronde verder in de nacompetitie. Kootstertille is zaterdag de tegenstander in de allesbeslissende finalewedstrijd.

GEEF JE HIER OP VOOR DE BUSREIS VAN KOMENDE ZATERDAG

Een prachtige entree op het veld met vuurwerk en veel groene rook. Dankzij de meegereisde jeugd werd het sfeertje goed aangewakkerd op een lekker druk sportpark in Witmarsum. De HJSC-supporters waren massaal komen kijken en waren zelf in de meerderheid, grote klasse. Beide ploegen begonnen fel aan het duel. Mulier wou duidelijk maken dat er niets viel te halen en HJSC was net zo fel in de duels. Het duurde even voordat HJSC echt de schroom van zich af had gevoetbald. Het kon de wedstrijd controleren en probeerde een gaatje te vinden in de defensie van Mulier. Dit slaagde niet echt. Halverwege de tweede helft waren twee scrimmages de gevaarlijkste momenten van de wedstrijd. Eerst kon niemand voor de goal een beslissend zetje geven en even later kwam HJSC goed weg toen de bal in het strafschopgebied van HJSC bleef hangen.

HJSC voelde dat het de wedstrijd in handen had maar kwam wel op achterstand. Een vrije trap iets achter het zestienmetergebied op de linkerkant vloog eerst nog via keeper Lars Palyama op de lat maar werd via de rebound de goal ingewerkt. HJSC voerde de druk na de achterstand op en Mark Tesselaar was met een kopbal niet veel later dicht bij de gelijkmaker. Meer kansen kwam er ook maar de bal wou er maar niet in. HJSC werd wat overenthousiast en kwam vlak voor rust nog goed weg toen Mulier na een vlijmscherpe counter met een meerderheid richting de HJSC-goal kwam stomen. Gelukkig viel de 2-0 niet want de bal werd hard over de goal gerost.

HJSC begon in de tweede helft met Piet Jan Nauta die Lex Potma verving. Die was nog steeds niet helemaal fit na twee weken blessureleed. Toussaint Boontra zakte naar de linksachter-positie en Piet Jan kwam op het middenveld te voetballen. HJSC wist dat het tempo moest maken om Mulier kapot te spelen. De tijd tikte door en HJSC kwam niet echt tot grote kansen. Een vrije trap van Mark Tesselaar ging nog wel snoeihard richting de linkerhoek alleen werd de bal door een eigen speler geblokt.

Net voordat Bart van Kalsbeek gewisseld zou worden kreeg HJSC nog een corner. Deze viel achterin op het hoofd van Bart en werd vervolgens nog net door Mark Tesselaar getoucheerd. De keeper kon de bal niet meer stoppen en de stand was weer gelijk.

Ook na de voorsprong bleef HJSC nadrukkelijk op zoek naar meer. Het was via Sander Sijbranda nog dicht bij de 2-1 maar zijn schot werd door de keeper knap tegengehouden. En zo bleef het na 90 minuten voetballen bij 1-1. En dus verlengen. Veel spelers zaten er al aardig doorheen en kregen kramp dus het werd uiteindelijk een ware slijtageslag. Aanvankelijk leek er bij HJSC nog iets meer in het vat te zitten dan bij Mulier. Eerst waren Justin Boonstra en Pieter Wiersma nog dicht bij de goal maar even later scoorde eerstgenoemde met een corner die er in eens invloog.

Grote ontlading na de goal. Nu overheerste echt het gevoel dat het niet mis kon gaan. Toch ging het na 5 minuten voetballen in de tweede verlening mis. Mulier scoorde wederom uit een standaardsituatie. Het kopduel na een lange bal werd verloren en de speler van Mulier maakte de gelijkmaker. Verder gebeurde er, met uitzondering van een aantal krampgevallen niet veel bijzonders meer en zo moest het duel met penalty’s worden beslist.

Bloedstollende penaltyserie
De spelers werden door coach Broer Wiebe de Ringh en leider Timo Wittermans klaargestoomd voor de penaltyserie. Vijf strafschopnemers werden aangewezen en Mulier was de ploeg die de eerste penalty mocht nemen. Keeper Lars Palyama was kansloos bij de eerste penalty. Pieter Wiersma schoot ook zuiver binnen en zo was de stand weer 1-1. Lars zat in de goede hoek bij de tweede strafschop maar kon de bal niet keren. Vervolgens was het Piet Jan Nauta die de bal in de kruising poeierde en de stand weer op 2-2 bracht. De keeper van Mulier nam zelf de derde penalty. Dit werd echter een compleet fiasco want de bal verdween hoog over de goal. Nils de Lange maakte vervolgens koelbloedig de 2-3 voor HJSC. Een speler van Mulier scoorde de 3-3 en toen kon captain Mark Tesselaar HJSC weer op voorsprong schieten. Hij raakte de bal echter volledig verkeerd en schoot de bal naast de goal. Mulier scoorde de 4-3 en Justin Boonstra maakte heel rustig de 4-4. Toen was het dus om en om. De eerste de beste penalty van Mulier ging op de paal. En dus kon Toussaint Boonstra het karwei afmaken. Dat deed hij en zo was er een apotheose van jewelste.  Spelers rende naar Toussaint Boonstra en Lars Palyama en het feest werd gevierd.

Zaterdagmiddag HJSC-dagen vervallen
De supporters werden bedankt en er volgde een prachtig feestje op het veld. HJSC staat zaterdag in de finale van de nacompetitie tegen Kootstertille, wederom een uitwedstrijd. Het bestuur heeft inmiddels een dubbeldekker besteld waar 90 supporters mee in kunnen, Geef je dus op en support het eerste elftal. de steun in Witmarsum was overweldigend en daar hopen we zaterdag weer op.

Geef je op voor de busreis
Je kunt je ook al opgeven voor de busreis naar Kootstertille volgende week. Dat is de tegenstander van HJSC in de allesbeslissende finalewedstrijd. Klik hier voor alle informatie. Wij verwachten iedereen om 12:05 uur bij het dorpshuis voor de busreis. De wedstrijd begint 14:00 uur. Kosten t/m 16 jaar in €5,-. Boven de 16 jaar betaal je een tientje. Geef je dus snel op want de plekken worden al aardig schaars. Opgave via info@HJSC.nl

Gonny de Boer maakte de foto’s. Filmpjes staan massaal op onze Facebook en Twitterpagina.