HJSC pakt eerste competitiepunt in Franeker

HJSC heeft een verdienstelijk punt overgehouden aan het treffen met SC Franeker. Op het Sportpark Hertog van Saxenlaan werd er doelpuntloos gelijk gespeeld. Een knap resultaat tegen misschien wel één van de vooraf genoemde titelkandidaten. Zeker nu sinds dit seizoen de eerste elftallen op zaterdag en zondag bij elkaar zijn gekomen.

Het waaide hard in Franeker. De eerste helft speelde HJSC tegen de wind in en was het vooral verdedigen. Met Thomas en Erro op de backs, Nils en Mark in het centrum, en Tristan als extra mandekker deed de ploeg van Broer Wiebe de Ringh dit zeer verdienstelijk. Gedisciplineerd stond de achterhoede al het dreigende gevaar te neutraliseren en zo kreeg Franeker in de openingsfase geen grote mogelijkheden.

HJSC moest het van de counter komen. Justin was wederom razendsnel op de flanken, en met Pieter als creatieve spelverdeler kwam HJSC gedurende de eerste helft een aantal keer gevaarlijk opstomen. Echte uitgespeelde kansen waren er niet te noteren, gevaar kwam er vooral uit de standaardsituaties. Als was dat vaak lastig met de harde wind die over het sportpark woede.

In de tweede helft kon HJSC, met hulp van de wind iets meer naar voren toe. Defensief stond het allemaal als een huis en een paar verre uittrappen van doelman Johan de Boer leverde soms het nodige gevaar op. Pieter was nog het dichtste bij, maar had de pech dat de bal in de kluts net langs het doel ging.

Herre Bosma maakte in Franeker een kwartier voor tijd zijn officiële debuut voor HJSC 1. Hij loste Pieter Kor af en speelde een prima wedstrijd. Net zoals Jelger de Boer die Sander Sijbranda twintig minuten voor tijd afloste. Met de inbreng van de A-junioren kreeg HJSC meer grip op de wedstrijd maar bleven echt goed uitgespeelde aanvallen helaas uit.

In het absolute slot van de wedstrijd was het nog even alle hens aan dek. SC Franeker raakte nog de paal uit een corner en Johan moest een aantal keer een balletje vangen. Ook het laatste slotoffensief wist HJSC te overleven en zo is het eerste competitiepunt een feit. Een prima prestatie die perspectief brengt voor de wedstrijd van volgende week. Dan bezoekt HJSC de volgende elfstedenstad. Om half drie is Sleat de tegenstander op Sportpark ‘t Krûdfjild.

Evelien van der Land maakte de foto’s.

SC Franeker – vv HJSC | 0-0 (0-0)
HJSC: Johan de Boer(K), Thomas Bethlehem, Nils de Lange, Mark Tesselaar(C), Erro Hofstra, Tristan Kouwenhoven, Pieter Wiersma, Marko Hoekstra, Sander Sijbranda, Justin Boonstra en Pieter Kor Spoelstra. Op de bank begonnen Jelger de Boer, Jetze Wiersma, Jarno Hofstra en Herre Bosma.