HJSC op zoek naar cruciale zege tegen sv ENS

Na nederlagen tegen Espel en Boornbergum zal HJSC toch echt weer eens moeten winnen vanmiddag. Anders verliest het de aansluiting met de top en ziet het de ploegen achter zich in rap tempo naderen. Scorend vermogen bleek een groot probleem de afgelopen twee duels. HJSC scoorde twee duels op rij niet en kreeg vijf doelpunten tegen.

Lees ook: Fotoverslag nederlaag HJSC tegen Boornbergum

SV Ens, de nummer zes op de ranglijst is de tegenstander vanmiddag. Het is alweer de vierde uitwedstrijd op rij voor het vlaggenschip. Volgende week mag het eindelijk weer eens op de vertrouwde grasmat in Hommerts spelen. Dan komt Bakhuizen op bezoek.

Vanmiddag moet de ploeg dus eerst afreizen naar Ens. Thuis werd overtuigend met 4-1 gewonnen. Doelpunten van Nils de Lange, Bart van Kalsbeek, Toussaint Boonstra en Henk Sijbranda brachten HJSC de zege. Uiteraard bieden in het verleden behaalde resultaten geen garanties voor de toekomst.

De wedstrijd van vanmiddag wordt pas de vierde uitwedstrijd tegen Ens in de geschiedenis. In het seizoen 1998/99 werd er met 2-2 gelijk gespeeld. Een jaar later verloor HJSC met 4-3. Vorig seizoen bleef het bij 0-0. Het kan vanmiddag dus de eerste overwinning van HJSC worden in en tegen Ens.

HJSC zal sowieso aan de bak moeten en koste wat kost moeten winnen vanmiddag. Anders heeft het vrij weinig nog aan de geweldige zegereeks voor de winterstop. HJSC zal met een fitte selectie afreizen naar Ens. Justin Boonstra keert na blessureleed weer terug in de selectie. Scheidsrechter Drost zal om 15:00 fluiten voor de aftrap van de wedstrijd.

SV Ens– vv HJSC
15.00 uur | Sportpark de Seidelhorst
Scheidsrechter: H. Drost

Selectie HJSC
Johan de Boer (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Bart van Kalsbeek
Nils de Lange
Sander Sijbranda
Lex Potma
Toussaint Boonstra
Tristan Kouwenhoven
Pieter Wiersma
Henk Sijbranda
Marko Hoekstra
Justin Boonstra
Wiebe Jelle van der Hoek