sv ENS simpele prooi voor sterk HJSC

HJSC heeft de eerste competitiepunten binnen. Op eigen veld werd de zeperd van vorige week tegen Bakhuizen ruimschoots goedgemaakt. sv ENS werd met 4-1 aan de kant gezet.

HJSC begint inmiddels aardig te wennen aan het 4-4-2 systeem. Ook tegen ENS waren Jeroen Kroles en Lex Potma de twee spitsen voorin. Jarno Hofstra was de vervanger van zijn geschorste broer Erro Hofstra. Hij kreeg twee wedstrijden schorsing na aanleiding van zijn rode kaart van vorige week. Verder keerde Justin Boonstra weer terug na lang blessureleed. Hij speelde een dikke tien minuten mee.

HJSC begon vrij stroef aan het duel. ENS wist het duel vrij snel te controleren en het balletje makkelijk rond te tikken. Niet de lange bal maar via keurig positiespel kwamen de bezoekers regelmatig in de buurt van het Hommertser zestienmetergebied. De eerste grote kans van de wedstrijd was na een kwartier voor HJSC. Lex Potma, die een hele goede wedstrijd speelde voorin wist zich te ontdoen van zijn directe tegenstander en de bal voor de goal te krijgen. Het schot van Tristan Kouwenhoven miste vervolgens precisie.

Twee doelpunten uit corners

Na een klein half uur kwam HJSC op voorsprong. Nils de Lange was er als de kippen bij om een afgeslagen corner te benutten en zijn ploeg op voorsprong te zetten. Een paar minuten later was het alweer raak uit een corner. Bart van Kalsbeek kon ongedekt de bal binnen koppen en de voorsprong verdubbelen. Tussen de doelpunten door zag Mark Tesselaar zijn vrije trap op het laatste moment door de keeper gepareerd worden.

Na de rust was het weer ENS wat probeerde om het spel te maken. Zonder succes want HJSC zat er bovenop en gaf eigenlijk geen kans weg. Het duurde even in de tweede helft maar uiteindelijk wist Toussaint Boonstra de wedstrijd in het slot te gooien. Pieter Wiersma was de man die via de linkerflank zijn man passeerde en de bal naar de inlopende Toussaint speelde. Die jaagde de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen. De wedstrijd was na de 3-0 ruimschoots gespeeld. HJSC combineerde er lekker op los en dat resulteerde uiteindelijk in een prachtige 4-0.

Net ingevallen was Henk Sijbranda de man die een prachtige HJSC-aanval wist af te ronden. Één keer raken, snelle combinaties en een mooie eindpass. Op schitterende wijze werd er door de defensie van ENS gevoetbald en uiteindelijk gescoord.

Minpuntje was de tegengoal die HJSC vlak voor tijd kreeg te verwerken. Met de nodige mazzel verdween de bal uit de kluts in de goal van keeper Johan de Boer. Ondanks dat kan HJSC terugkijken op een sterk optreden en met opgeheven hoofd afreizen naar Sneek. Daar wacht volgende week vanaf 15.00 uur de door de hoofdtrainer verwachte kampioen(Sneek Wit Zwart za. 1).

Wissels: Henk Sijbranda, Arjen Visser en Justin Boonstra