HJSC kan ook tegen Foarut geen vuist maken

Afgelopen zaterdag lukte het HJSC niet om één of meerdere punten te pakken tegen het goed presterende Foarut. Na een goede openingsfase kwam HJSC door een persoonlijke fout op een achterstand. Na de 0-1 van de bezoekers liep het in de eerste helft nog uit naar 0-3. Voor rust leek de wedstrijd dus al gespeeld.

Lees hier de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Gemiste penalty doet HJSC geen goed
Met Lars Palyama in de goal, het verving de geblesseerde Johan de Boer begon HJSC prima aan het duel. Net als een week eerder tegen Franeker lukte he de ploeg om het spel te maken en een opening zoeken door de defensie van de gasten. Dit resulteerde in wat speldenprikjes maar na een kwartier in een echte grote kans.

HJSC versierde een penalty en Jelger de Boer ging achter de bal staan. Helaas werd zijn schot door de keeper gepakt en ook de rebound leverde een kans op voor Bart van Kalsbeek, maar ook hij faalde van dichtbij.

Foarut loopt snel uit
Na de gemiste penalty ging het nog een minuut of tien goed toen Foarut op voorsprong kwam. In minuut 27 viel de 0-1, in minuut 40 de 0-2 en in minuut 43 de 0-3. Stuk voor stuk tegengoals die prima voorkomen hadden kunnen worden. Een mix van persoonlijke fouten en een beetje onfortuin leverde Foarut voor rust een comfortabele voorsprong op.

HJSC zet na rust knop om
Gelukkig zette die trend na rust niet door. HJSC startte fel in de tweede helft en dat resulteerde vrij snel in de 1-3. Sander Sijbranda kon een klutsbal pareren en zorgde voor geloof in het HJSC-kamp. HJSC ging volle bak en inmiddels was onder andere Piet Jan Nauta kreeg het veld in gekomen. Hij kreeg van hoofdtrainer Thomas Graven een plek op het middenveld en vulde die uitstekend in. De felheid was hij nog niet verloren want hij pakte ook nog een gele kaart.

Wie ook een gele kaart pakte was Pieter Wiersma tien minuten voor tijd. Alleen was die iets minder slim want het was zijn tweede al. HJSC moest dus met een man minder op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat ook Foarut vlak voor tijd nog tegen een tweede gele kaart aanliep hielp de thuisploeg niet. Een tweede goal kwam er niet meer en dus wederom geen punten.

HJSC met bus naar QVC
HJSC blijft op de twaalfde plaats staan. Zaterdag is QVC de tegenstander. Daar zal HJSC niet verlegen zitten om support. De bestelde supportersbus zit inmiddels vol en vertrekt om kwart voor 1 bij het dorpshuis. Laten we hopen dat deze support de ploeg een goede steun in de rug geeft tegen de huidige nummer drie van de ranglijst.