HJSC laat zege glippen in Oudemirdum

Op bezoek bij NOK heeft HJSC drie punten laten liggen. De 0-1 van Pieter Wiersma werd in de negende minuut van de blessuretijd onklaar gemaakt. Een ontzettende domper want HJSC was heer en meester. Tot de gelijkmaker creëerde de thuisploeg geen enkele noemenswaardige kans.

HJSC begon sterk aan het duel en kreeg eens geen doelpunt tegen in de openingsfase van de wedstrijd. Daar leek de ploeg de laatste weken patent op te hebben. In Oudemirdum gebeurde dit dus niet.

Zonder de afwezige Nils de Lange vormde Erro Hofstra samen met Mark Tesselaar, Toussaint Boonstra en Jarno Hofstra de defensie. Op de rechterkant stormde Jarno er een aantal keer langs en gaf tevens een aantal goede voorzetten. Nu heeft HJSC niet bepaald lengte voorin, gevaar kwam er dan ook niet echt uit.

Achterin stond het als een huis. Enig gevaar werd snel in de kiem gesmoord en via Justin Boonstra en Pieter Wiersma voorin was HJSC snel bij de goal van NOK. Toch was de aanvallende stootkracht beperkt waardoor ook HJSC niet grote kansen creëerde. Het initiatief in de wedstrijd werd voor rust niet omgezet in doelpunten.

In de openingsfase van de tweede helft kwam er iets meer druk op de HJSC-defensie. NOK kwam sterk uit de kleedkamer en probeerde HJSC onder druk te houden. Dat lukte vrij aardig, maar kansen leverde dit niet op. Doelman Johan de Boer moest alleen een paar ballen uit de lucht plukken. Ook corners van de thuisploeg waren niet gevaarlijk.

Halverwege de tweede helft leek Tristan Kouwenhoven de bal net voor de keeper van NOK te kunnen onderscheppen. Dit lukte en vervolgens werd de middenvelder gevloerd. De doelman werd ook geraakt aan zijn hoofd door Tristan en kon na een lange blessurebehandeling niet verder spelen. De scheidsrechter gaf HJSC een indirecte vrije trap. Een vreemde beslissing maar HJSC kreeg dus geen penalty.

Ondertussen was de keeper van het tweede elftal van NOK de kleedkamer ingedoken om de eerste keeper te vervangen. Deze keeper zat niet op de bank maar kwam uit de kantine. De indirecte vrije trap werd door Pieter Kor Spoelstra en Mark Tesselaar hopeloos verprutst waardoor er geen eens een schot kwam maar een gevaarlijke counter van NOK. Pieter Kor pakte vervolgens geel omdat hij de counter in de kiem smoorde door een speler van NOK aan zijn shirt te trekken.

HJSC kreeg wel meer grip op de wedstrijd maar het wachten was dus op die ene grote kans. Pieter Wiersma kreeg die kans vijf minuten voor tijd en scoorde prachtig raak. Snoeihard achter de reservedoelman van NOK.

HJSC leek de wedstrijd uit te spelen maar door de lange blessuretijd kwam er natuurlijk extra tijd bij. Een slotoffensief van NOK kwam er zeker. Zelfs de doelman ging mee met een corner maar kon geen heldendaad verrichten. HJSC deed een beetje paniekerig door elke bal snel weg te schieten. Zo kon NOK steeds beginnen aan een nieuwe aanval.

Diep in de blessuretijd, terwijl het al redelijk donker werd pompte NOK de bal er nog eenmaal in. De bal werd op de rand van de zestien doorgekopt en kwam voor de voeten van een NOK speler. Totaal ongedekt kon deze speler op Johan af en wipte de bal over de keeper. Zo hield HJSC een enorme kater over. Hier hadden gewoon drie punten gepakt moeten worden. Het gat van drie punten met NOK was dan tevens gedicht. Zaterdag kan HJSC de kater wegspoelen als hekkensluiter de Walde op bezoek komt. Dan moeten echt drie punten gepakt worden,

NOK – HJSC 1-1 (0-0)
Opstelling HJSC: Johan, Jarno, Erro, Mark, Toussaint, Tristan, Pieter Kor, Sander, Marko, Pieter en Justin. Op de bank begonnen Lars, Lammert en Jetze.