Strijdlustig HJSC knokt zich langs Franeker

HJSC heeft drie punten over gehouden aan het duel met Franeker. In de eerste helft straften Jetze Wiersma en Justin Boonstra foutjes van de bezoekers genadeloos af waardoor HJSC op 2-0 kwam. Toch kwam Franeker voor rust nog op 2-1. Die uitslag bleef staan na een tweede helft vol vechtlust en inzet aan de kant van HJSC.

Lees hier de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Na een prachtige minuut stilte vanwege het overlijden van Jan Haagsma begon HJSC tegen de nummer twee van de ranglijst. Het leek op voorhand bijna een onmogelijke opgave. Maar HJSC putte natuurlijk vertrouwen uit de wedstrijd eerder dit seizoen. In een winderig Franeker bleef het toen 0-0.

Franeker begon zeer aanvallend en had duidelijk de intentie om snel te scoren. Het balletje ging bij de bezoekers makkelijk van voet naar voet richting de HJSC-goal. De echte finesse ontbrak want voordat er echt gevaar dreigde kon HJSC de aanval stoppen en het balbezit overnemen. Dat duurde trouwens niet lang want erg lang de bal in de ploeg houden lukte nauwelijks.

Twee doelpunten op identieke wijze
Franeker werd binnen twintig minuten twee keer gevaarlijk met een schot en een kopbal maar een doelpunt kwam er niet. Deze viel na goed druk zetten aan de andere kant. Jetze Wiersma was er als de kippen bij toen hij een foute pass kon onderscheppen en recht op de goal af kon. Hij bleef uiterst kalm en schoot de bal onder de keeper van Franeker door. En amper een minuut of vijf later kwam HJSC op identieke manier op een 2-0 voorsprong. Nu was Justin Boonstra de gevierde man en verdubbelde hij de voorsprong van HJSC.

Frustratie alom bij de bezoekers, binnen 35 minuten met twee goals achterstaan lag niet helemaal in het verwachtingspatroon. Dat was ook duidelijk merkbaar bij de spelers die hun frustratie uitte met krachttermen en kritiek op de leidsman. Natuurlijk kwam er ook meer druk maar HJSC wist dat redelijk te handelen en dacht zo met een mooie voorsprong de rust in te gaan.

Aansluitingstreffer voor rust
Dat gebeurde echter niet wat Franeker maakte de aansluitingstreffer vlak voor rust. De spits van de gasten draaide weg bij zijn directe tegenstander en gaf de bal voor op de volledig vrijstaande middenvelder die simpel kon binnenschuiven. Zonde zo vlak voor de rust, maar nog geen man over boord natuurlijk.

Tegenhouden en de ijsbaan op
De tweede helft stond natuurlijk in het teken van verdedigen. HJSC kreeg nog wel een kans maar deze ging er niet in. Counters kwamen er nauwelijks waardoor de versnelling de gehele tweede helft vooral in de achteruit stond. Het eerste gedeelte van de tweede helft bleef HJSC goed overeind en kreeg Franeker alleen een paar corners die amper gevaar opleverde.

Hachelijke situaties voor de goal van HJSC
Het laatste kwartier werd de dreiging wel heel serieus. De spelers van Franeker stormden met zijn allen naar voren en zelfs de doelman kwam een paar keer mee tijdens corners. Johan de Boer wist tot twee keer toe een vrije trap uit zijn goal te houden en nog een aantal momenten kwam HJSC erg goed weg. De opluchting en natuurlijk de blijdschap waren groot toen de scheidsrechter voor de laatste maal op zijn fluit blies. HJSC heeft zich letterlijk naar drie punten gevochten en doet uitstekende zaken in de competitie. Het stijgt door de zege naar de veilige elfde positie op de ranglijst.

Voor secretaris Durk van der Gaast een prachtig cadeau natuurlijk. Hij vierde zijn 67e verjaardag en was uiteraard zeer content met deze driepunter. Het kratje bier wat hij na de wedstrijd in de kleedkamer neerzette werd zeer gewaardeerd door de selectie.

HJSC zaterdag op bezoek in Tollebeek
Zoals gezegd doet HJSC zeer goede zaken op de ranglijst. Maar zaterdag staat er een hele belangrijke wedstrijd tegen Tollebeek op het programma. Tollebeek staat onder HJSC op de ranglijst en dus zal er echt gewonnen moeten worden. Deze wedstrijd begint om 15:00 uur.

HJSC – Franeker 2-1 (2-1)
HJSC: Johan, Jarno, Erro, Mark, Toussaint, Nils, Marko, Pieter Kor, Jetze, Justin en Sander.
Op de bank begonnen: Lars (K), Lex, Pieter en Tristan