HJSC knokt zich langs buurman Woudsend

HJSC heeft met 3-2 gewonnen van Woudsend. Twee keer werd een opgelopen achterstand omgebogen. Ondanks dat het veldspel matig was, zat alles in deze echte derbywedstrijd. De wedstrijd begon met een prachtige line-up. Jeugdspelers van Woudsend en HJSC liepen hand in hand met de spelers het veld op.

Een goedgevuld sportpark Oan it Far zag een mooie openingsfase. Beide ploegen speelden aanvallend en dat leverde mooie duels op, zeker op het middenveld. Woudsend kwam al vrij snel op voorsprong. Vanaf de linkerkant kreeg een middenvelder alle vrijheid om de bal voor de goal te spingen. Dat de linksbuiten van Woudsend binnen kon schieten tussen twee HJSC-verdedigers was slecht te noemen. Voor de zoveelste keer dit seizoen keek HJSC dus al vrij snel tegen een achterstand aan.

Gelukkig gingen de koppies niet hangen en voetbalde HJSC na de tegentreffer vooruit. De crosspass van achteruit bereikte vaak de vleugelspelers voorin. Deze slingerden de bal dan voor de goal in de hoop dat er iemand tegen aan kon lopen. Dat uitgerekend één van de kleinste mannen van het veld de 1-1 voor zijn rekening nam was erg leuk. Justin Boonstra kon redelijk vrij een voorzet vanaf links binnenkoppen en zorgde zo na een half uur voor de gelijkmaker.

Toch ging HJSC met een achterstand de rust in. Op zeer ongelukkige wijze kreeg Mark Tesselaar de bal tegen zich aangeschoten. Keeper Johan de Boer was kansloos op de van richting veranderde bal en moest voor de tweede maal deze middag vissen.

Voor die goal zat HJSC juist in een hele goede fase. Het baltempo lag een paar minuten vrij hoog en aan de kant van Woudsend viel geen kans te noteren. Toch ging Woudsend met een 2-1 voorsprong rusten.

De tweede helft was zeer matig te noemen. HJSC probeerde de gelijkmaker te forceren maar slaagde daar lange tijd niet in. De wedstrijd kabbelde voort en de 2-2 hing eigenlijk helemaal  niet in de lucht. Maar de wedstrijd stond binnen drie minuten helemaal op zijn kop na twee opvliegingen van HJSC.

Met het nodige geluk zorgde Bart van Kalsbeek voor de 2-2. Vanaf de rechtsback-positie kon hij met de bal oplopen tot ongeveer 20 meter van de goal van Woudsend. Zijn voorzet was diagonaal en strak over de grond. Met het nodige fortuin met de bal doe iets of iemand nog getoucheerd en belande zo in de goal van de verbouwereerde Woudsend-goalie.

Amper twee minuten later kwam HJSC zelfs op voorsprong. Pieter Wiersma zorgde met een knappe individuele actie en combinatie voor een golf van opluchting en blijdschap op het sportpark. Twee goals die zomaar uit de lucht kwamen vallen maar zo verschrikkelijk lekekr waren.

In de slotfase zag Woudsend nog wel een doelpunt worden afgekeurd vanwege een duwfout. Maar echt in de problemen kwam HJSC niet meer. Misschien was dit wel de start van een mooie novembermaand voor HJSC. Zaterdag speelt HJSC wederom een thuiswedstrijd. SV Blokzijl is dan de tegenstander op Sportpark “Oan it Far”