HJSC klaar voor een unieke zondag in Hommerts

In een verder voetballoos weekend staan we toch voor een historisch weekend. HJSC 1 speelt in de knock-out van het bekertoernooi, wat sowieso al niet zo vaak voorkomt. Deze wedstrijd zal ook nog op zondag plaatsvinden. De reden van het duel op zondag is iedereen inmiddels wel bekend. Het Friesch Dagblad besteedde hier vorige week vrijdag al aandacht aan vrijdag stond onderstaand artikel in de Leeuwarder Courant. Hiervoor moest de selectie dinsdagavond op de foto.

Klik op de foto voor een grotere versie.
Tekst: Peter van der Meeren
Foto: Niels de Vries

Oerterp verder ook onbekende tegenstander voor HJSC
Het is natuurlijk leuk dat het vlaggenschip weer eens een ronde verder komt in de beker, dit was al zeventien jaar geleden. De tegenstander is dus vv Oerterp. Een derdeklasser op de zondag die vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse. In de poulefase van het bekertoernooi won Oerterp van Wispolia, MKV’29 en FFS. Ook al nietszeggende tegenstanders voor HJSC. In de competitie gaat het ook prima en staat Oerterp op de vierde plaats.

HJSC is trotse koploper van de vijfde klasse en verloor nog geen wedstrijd dit seizoen. Ondanks dat Oerterp twee klasses hoger speelt is er genoeg geloof in de ploeg op een goed resultaat. Vorig seizoen beleefde HJSC 2 een prachtig bekertoernooi, wellicht HJSC 1 dit seizoen.

Klik hier voor het artikel in het Friesch Dagblad

Het zal in ieder geval een bijzondere zondag in Hommerts worden, ongeacht de uitslag. De wedstrijd begint al om 14:00 uur zodat we ook nog ruim de tijd hebben voor een gezellige derde helft. Wij hopen natuurlijk op veel steun voor HJSC 1 in deze bijzondere bekerwedstrijd.

HJSC – Oerterp
14:00 | Sportpark Oan it Far
Scheidrechter: D. Stelter
Balsponsor: Hok Jutrijp

Selectie HJSC tegen Oerterp
1. Mats Galama (K)
2. Erro Hofstra
4. Aizo Veltman
5. Jarno Hofstra
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Niek de Jager
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Jetze Wiersma