HJSC kan IJVC nu al op zes punten zetten

De tweede speelronde van de competitie is een hele lekkere. IJVC komt naar Hommerts. Misschien wel één van de grote concurrenten in de strijdt om de bovenste plaatsen. HJSC won vorige week, IJVC verloor haar eerste competitieduel. Na twee speelrondes kan het verschil dus al zes punten zijn tussen deze rivalen. Maar winnen van IJVC is alles behalve een zekerheid. Vorig seizoen werd in IJlst een prachtige driepunter gepakt, in Hommerts werd echter met 1-3 verloren. Bart van Kalsbeek maakte voor HJSC de openingstreffer.

HJSC won vorige week dan wel van Ens, sprankelend was het allerminst. Bij een 1-3 voorsprong was HJSC niet in staat de wedstrijd uit te voetballen waardoor een hectische slotfase het gevolg was. Gelukkig werd er stand gehouden en won HJSC 1 voor het eerst in zeven jaar weer eens het openingsduel in de competitie. IJVC ging vorige week onderuit tegen Bakhuizen. In IJlst werd het 1-2 voor de bezoekers.

Een heerlijke derby vanmiddag in Hommerts. Gesteund door hopelijk veel publiek zal HJSC de goede competitiestart een gevolg willen geven. Naast HJSC 1 speelt ook het tweede elftal voor de competitie. Om de belachelijke tijd van 17:00 nemen ze het op tegen Dronrijp.

vv HJSC – vv IJVC
14:30 | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: M.E. vd Beld

Overige wedstrijden 5a
EBC – Woudend
Blokzijl – ENS
SVBS – Espel
Bakhuizen – Steenwijker Boys