HJSC hervat competitie tegen SC Franeker

Na twee competitieloze weken hervat HJSC in eigen huis de competitie. Na de zeperd in Creil tegen Creil-Bant (4-0 nederlaag) treft HJSC wederom een ploeg die hoog staat op de ranglijst. SC Franeker staat op de tweede plaats achter AVC.

In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wist HJSC Franker knap op 0-0 te houden. In een wedstrijd waar de wind een grote spelbepaler was voetbalde HJSC zeer gedisciplineerd. Maar dat was natuurlijk één van de eerste wedstrijden van het seizoen, veel in inmiddels anders. HJSC staat voorlaatste en heeft de punten keihard nodig. Na deze wedstrijd zijn er nog negen speelrondes te gaan. Het gat met de ploegen boven HJSC is klein, maar om dat gat te overbruggen moeten er wel punten worden gepakt natuurlijk.

Weinig trainingsarbeid door de vele regen. 
HJSC was dan wel twee weken vrij. Echt trainen kon de ploeg de afgelopen weken niet. De vele regenval maakte het trainingsveld onbespeelbaar. Ook de oefenwedstrijd tegen Marssum kon geen doorgang vinden en uitwijken naar het kunstgrasveld in IJlst bleek ook een kansloze poging. Ook het kustgrasveld was door de vele regenval onbespeelbaar geworden. Gelukkig werd er deze week nog wel twee keer getraind. Woensdag in IJlst en donderdag in Hommerts.

Rouwbanden en minuut stilte voorafgaand.
Vorige week kwam Jan Haagsma te overlijden op 94 jarige leeftijd. Vanwege het overlijden van het HJSC-erelid speelt het eerste elftal met rouwbanden en zal er tevens een minuut stilte worden gehouden.

Geen wedstrijd voor HJSC 2
De geplande wedstrijd van HJSC 2 tegen IJVC 4 gaat vanmiddag niet door.

Selectie HJSC tegen Franeker
Johan de Boer (K)
Jarno Hofstra
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Toussaint Boonstra
Nils de Lange
Pieter Kor Spoelstra
Pieter Wiersma
Tristan Kouwenhoven
Justin Boonstra
Jetze Wiersma
Marko Hoekstra
Sander Sijbranda
Lex Potma
Lars Palijama (K)

VV HJSC – SC Franeker
14:30 | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: H.M. van Dijk

Overige wedstrijden in de vierde klasse A

 SC Bolsward  TOP ’63
 VV Delfstrahuizen  SSA Creil-Bant
 Foarút  VV Tollebeek
 HJSC  SC Franeker
 VV QVC  SV NOK
 De Wâlde  AVC
 Waterpoort Boys  VV Sleat